Evenimente pentru Copii - 24.06.2017
Bucuresti
Ora: 10:00 - : Nava spatiala Green Bee
    Ora de ecologie este o completarea a proiectului Green Bee, realizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Kaufland Romania.
   Proiectul isi propune sa atraga atentia publicului larg, adulti si copii, dar si pe cea a autoritatilor asupra importantei adoptarii unor masuri legale sau administrative, schimbarii mentalitatii si, nu in ultimul rand, adoptarii unui stil de viata care sa asigure pastrarea unui aer curat in marile orase.

   Educatia ecologica incepe sau ar trebui sa inceapa din frageda copilarie si este importanta pentru formarea unei constiinte ecologice si a unei gandiri ecologice despre natura, din care rezulta o comportare atenta si corecta fata de aceasta. In cadrul orelor de ecologie, in functie de caz, este necesar sa se abordaze probleme de ecologie care sa contribuie gradat la formarea constiintei ecologice.  
   Pentru a atrage atentia publicului, am realizat o contructie mobila, formata din doua domuri transparente, in care oferim publicului o experienta senzoriala bazata pe o contradictie antagonica. In primul dom, am construit o lume ideala, plina de vegetatie, linistita si relaxanta. In cel de-al doilea dom avem imaginea unui posibil viitor, un viitor in care omul incearca sa reconstruiasca o lume distrusa si pierduta.      Proiectul Green Bee este un proiect unic in lume, inovator, de implicare si constientizare ecologica a micilor membri ai comunitatii urbane. Obiectivul Green Bee este de a schimba atitudinea fata de mediu, prin incurajarea gesturilor eco inca din copilarie.
   Astfel, in Parcul Tineretului, a fost creat un spatiu multimedia, sub forma unei nave spatiale - o constructie moderna cu un diametru de 50 m, echipata cu ecrane de proiectie, calculatoare interconectate cu touchscreen, efecte speciale si sisteme automatizate. Copiii  afla informatii despre ecologie intr-o ora de educatie ecologica, prezentata sub forma unei calatorii spatiale, cu o durata de 45 de minute.
   O clasa de ecologie - "calatorie spatiala" se realizeaza cu 10 copii si dureaza 45 de minute. Alaturi de Capitanul Raxo si Secundul Noni afla informatii esentiale despre atmosfera, aer, poluare, apa, hrana, energie si deseuri. Ecologia este explicata pe intelesul copiilor iar procesul de educare si de fixare a informatiilor se realizeaza prin intermediul unor jocuri si activitati interactive. Fiecare participant devine cadet si face parte din echipajul Capitanului Raxo si al Secundului Noni.
   Nava spatiala Green Bee este pozitionata in parcul Tineretului, zona Rozariu si este pregatita de decolare. Echipajul acesteia, Capitanul Raxo si Secundul Noni ii asteapta pe micii exploratori in fiecare zi, de luni pana duminica, intre orele 10:00 - 18:00. Intarea este gratuita.
   Green Bee
este realizat in parteneriat cu Kaufland Romania si a gazduit pana in prezent peste 30.000 de copii, insumand peste 4000 de ore cu si despre ecologie.
  Mai multe detalii pe: www.green-bee.ro sau facebook.com/GreenBeeProject, www.greenrevolution.ro  

  
     Green Bee  

Ora: 10:00 - : Ziua cartierului Cotroceni
    Asociatia Incotroceni - Oameni, Idei, Povesti, in parteneriat cu Primaria Sectorului 5, va organiza pe 24 iunie 2017 in Parcul Romniceanu a treia editie a Zilei Cartierului Cotroceni, eveniment ce are ca obiectiv principal activarea comunitatii. Ne propunem ca pentru o zi sa dam acestui loc emblematic pentru Cotroceni o noua identitate, prin organizarea de ateliere de cultura urbanistica, composting, bricolaj, sporturi de strada, concerte, proiectii de film.
   Pe 24 iunie vom incepe activitatile la ora 10.00, cand copiii si adultii vor invata impreuna cu echipa coordonata de Maria Ungureanu cum pot avea grija de pasari - vazute ca "mici locuitori" ai cartierului - prin construirea de adaposturi, in cadrul atelierului practic Casa de pasari Incotroceni. Astfel, copiii vor putea invata elementele de baza in realizarea si intretinerea unui spatiu de locuit.    Adultii vor putea de la ora 10.00 sa invete cum pot utiliza inteligent si practic resturile menajere din gospodarii, in cadrul Atelierului de composting, coordonat de Ionut Badica din partea Institutului de cercetare in permacultura din Romania.    Partenerii nostri de la Wolfhouse Productions vor prezenta de la 10.00 - 12.00 proiectul Debarcaderul de la Opera(castigator al concursului Urbaniada creat de ING Bank Romania si dezvoltat impreuna cu The Institute) si vor face o consultare publica in legatura cu tipul de evenimente comunitare pe care cetatenii din Cotroceni le doresc sa fie organizate in acel spatiu.    Vor fi organizate doua tururi alejocului urban de tip competitie Vanatoarea de comori arhitecturale, coordonat de Ioana Patrascoiu: de la 10:00 - 13.00, respectiv de la 17:30 - 19.30 , timp in care, contra-cronometru, echipele vor trebui sa gaseasca cat mai multe indicii si sa acumuleze cat mai multe puncte.   Impreuna cu Claudia Damoc, copiii vor construi diverse obiecte de decor in atelierul Decoratiuni Incotroceni (11:00 - 13:00) si vor desena in Atelierul de pictura, tinut de prietenii de la Asociatia CONIL (17:00 - 19.00).    In cadrul atelierului Incotro Parcul Romniceanu? (18.00 - 19:00) coordonat de Iulian Ungureanu, vom continua dezbaterea publica cu privire la soarta acestui spatiu public, prin creionarea unor solutii urbanistice concrete. Pe seara, multipremiata pianista din cartier, Irina Sanziana Arnautu, va sustine un Recital de pian, fiind urmata de prietenii din Cotroceni de la trupa ZUM si de cei de la trupa de rock alternativ Barter (19.30 - 20.30). Pe final de zi, OneWorld Romania si UrbanEye Film Festival ne vor aduce cateva filme documentare cu tematica comunitara.   Ii asteptam pe toti cei care iubesc cartierul Cotroceni, si nu numai, sa vina in Parcul Romniceanu si sa participe la actiunile noastre!  
  
  
    Asociatia Incotroceni  

Ora: 10:30 si 11:30 - Cinema Elvire Popesco: NexT Kids
    Cinema Elvire Popesco va invita Sambata, 24 iunie, sa urmariti programul de scurtmetraje NexT Kids, dedicat copiilor cu varste intre 4 si 10 ani.
  Filmele din program, 8 scurtmetraje ne povestesc fara cuvinte, dar cu inventivitate, gratie si umor despre: catei - cosmonauti (Aport), baieti in crestere (Arpegiu), tinere creatoare de anotimpuri (Toamna), vanitatile copitatelor (Scarta - Scarta), istoria umanitatii (Marele Buuum), calatorii imaginare (La revedere, Balthasar), personaje de pe hartie (Tis) si plante absolut elastice (Plastilinosul)!  Proiectiile vor incepe la ora 10:30, respectiv 11:30, iar pretul unui bilet este de 10 lei.
  Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete Elvire Popesco, de la librariile Anthony Frost (Calea Victoriei nr. 45), Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45) si Hecate (Strada Paleologu nr. 26) precum si online, de pe eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco.
  
  
    Cinema Elvire Popesco  
  
Ora: 11:00 - Teatrul de Magie: Kids Magic Show & Workshop
   

Kids Magic Show&Workshop - un show de magie, atat pentru copii, cat si pentru parinti, un show cu un final deosebit unde cei mici pot exersa si invata alaturi de magicianul Emil Dragan multe trucuri spectaculoase.

  

Emil Dragan cel mai vechi cursant al cursurilor Academiei de Magie, in prezent magician profesionist si primul roman care a participat la Campionatul Mondial de Magie, editia din vara anului 2015.

  
   Teatrul de Magie  
Ora: 11:00 - HOLLYWOOD MULTIPLEX ~ Program Filme pentru copii: The Boss Baby - dublat - 3D A.G.
(The Boss Baby: Cine-i sef acasa?)

   
   The Boss Baby  

Ora: 11:00; 15:30 - HOLLYWOOD MULTIPLEX ~ Program Filme pentru copii: Cars 3 - dublat - digital A.G.
(Masini 3)

   
   Cars 3  

Ora: 11:15 - HOLLYWOOD MULTIPLEX ~ Program Filme pentru copii: Rabbit School - Guardians of the Golden Egg - dublat - digital A.G.
(Scoala iepurasilor - Pazitorii oului de aur)

   
   Rabbit School - Guardians of the Golden Egg  

Ora: 11:30; 12:30; 14:00; 16:30; 19:00 - HOLLYWOOD MULTIPLEX ~ Program Filme pentru copii: Cars 3 - dublat - 3D A.G.
(Masini 3)

   
   Cars 3  

Ora: 11:45 - HOLLYWOOD MULTIPLEX ~ Program Filme pentru copii: Despicable me 3 - dublat - 3D A.G.
(Sunt un mic ticalos 3)
AVANPREMIERA

   
   Despicable me 3  

Ora: 18:45 - HOLLYWOOD MULTIPLEX ~ Program Filme pentru copii: Despicable me 3 - 3D A.G.
(Sunt un mic ticalos 3)
AVANPREMIERA

   
   Despicable me 3  
Teatrul de Magie Gymboland English Kids Academy Editura Litera Bekid.ro - Magazin Online Articole Copii, Produse Bebelusi, Preturi de Producatori Clubul Sportiv Olimpic Triumf Pensiunea Bonsai din Busteni ~ Restaurant & Pensiune Ferma Club 5* - Cazare la Munte aproape de Bucuresti - 20 min de Sinaia