Podul lui Sfredelus
Prezentare firma

Asociatia Lira Projects este o organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti. Primul proiect al Asociatiei Lira Projects este unul de suflet: Podul lui Sfredelus, adresat in primul rand segmentului de varsta mica: 1 - 4 ani. Podul lui Sfredelus este un alt fel de loc de joaca si are si o existenta in sine... ca pod. Si in pod si in afara lui, sustinem construirea relatiilor de atasament sigur copil-parinte/ insotitor si mentinerea copilului in familie pana la cel putin 4 ani, cand copilul e pregatit pentru a intra singur in colectivitate. Activitatile noastre nu depasesc niciodata 2 ore (in cazul activitatilor mai intense, chiar 45-60 min, urmate de joaca libera).

  

Activitatile de educatie timpurie repetitiva si incidentala se desfasoara numai cu insotitor si sunt organizate pe zile, dupa cum urmeaza:

  

LUNI - 10.00-12.00
   Activitatile de lunea sunt desfasurate in parteneriat cu Teatrul din Podul Meu (care va veni si in podul nostru cu spectacole de teatru senzorial pentru copii 1-3 ani, in curand). Aceste activitati vor fi gestionate de Ioana Cozma, psiholog si psihoterapeut, care lucreaza foarte frumos cu copiii si care va face cu ei niste activitati de joc si miscare, care au in vedere dezvoltarea psihomotricitatii. Dezvoltarea psihomotorie are in vedere mai multe componente a caror evolutie este intercorelata: motricitatea globala (rostogolirea, mersul, alergatul, saritura, ocolirea, catararea), motricitatea fina (prinderea/ apucarea obiectelor, mototolirea, insirarea, incheierea/ descheierea nasturilor, taierea, lipirea etc), schema corporala, lateralitatea, structuri perceptiv-motrice, structurarea spatiala, orientarea temporala. 

  

MARTI - 10.00-12.00
   Activitatile dezvoltate martea sunt tip Montessori (sortari/ asocieri/ dezvoltarea motricitatii fine prin activitati practice etc), organizate de Ramona Marcoceanu. Ramona este fosta corporatista, cu pozitie de management administrativ, iubeste copiii si crede cu tarie in educatia timpurie. Ca atare, a organizat o multime de materiale pentru fetita ei de 3 ani, cu fise printate color si laminate, 3 part Montessori cards, carti in romana si in engleza pentru copii mici si acum lucreaza de acasa si conduce activitati de terapeut ANATECOR, aromaterapie (in curs de formare), educatie prenatala ReNasterea si vrea sa impartaseasca si cu noi toti lumea noua descoperita de ea de cand a devenit mama. Printre materialele utilizate se numara: carti pentru copii, flash-carduri (achizitionate/ dezvoltate intern) pentru dezvoltarea vocabularului, pensete, figurine, instrumente muzicale, tavi de sortare si elemente de sortat, jucarii si materiale Montessori (din luna mai) etc

  

MIERCURI - 10.00-12.00
   Learn with Music este un program dezvoltat in SUA si adus in Romania de Daniela Daisy Toma si care presupune insusirea limbii engleze prin muzica, miscare si joc. Activitatile vor fi sustinute in pod de Miss Kristine si intentionam sa alcatuim initial o singura grupa 1-4 ani (de la 10.00, miercurea). Activitatile se vor desfasura cu un numar restrans, de minim de 6 copii abonati si maxim 12 copii pentru fiecare grupa, urmand ca regula sa se pastreze pentru fiecare noua grupa formata. Fiecare copil nou beneficiaza de o prima clasa demo gratuita, iar la 4 copii abonati pe care ii aduceti din randul cunoscutilor voastre si comunicati acest lucru, copiii vostri beneficiaza de abonament gratuit. Veti primi acasa si melodiile pe care le vom exersa impreuna in pod pentru a le repeta cu copiii, astfel incat sa se asigure continuitatea si rezultatele cele mai frumoase. Acum suntem in punctul de a strange o grupa, astfel incat astept si inscrierile voastre.

  

JOI - 10.00-12.00
   Cranta Crina (care, de altfel, este aproape in fiecare zi in pod) organizeaza activitatea de vinerea cu activitati de explorare senzoriala si viata practica pentru dezvoltarea motricitatii fine si a simtului artistic, cromatic etc. Crina este fondatoarea Arte Liebere si lucreaza cu copii din 2002 in varii contexte (ateliere, tabere, gradinite, muzee etc), invatandu-i prin arta sa creasca frumos. Printre materialele utilizate se numara: masa luminoasa, carioci netoxice pe baza de apa, tempera pe baza de apa, lut (de la tarani, fara polimeri, sigur pt copiii pofticiosi ca al meu), aluat (framantat de copii si uneori si copt si gustat), nisip kinetic, nisip normal, sare, toate tipurile de cereale si de seminte exploatate ca atare sau pe care le folosim pentru realizarea altor materiale in sine (litere si cifre senzoriale, de exemplu), gelatina, iaurt si aproape orice e comestibil si poate sa se transforme intr-o activitate care sa starneasca interesul de descoperire a lumii din jur cu ajutorul simturilor pentru copii. Nu exista conditionari in exprimarea artistica, important e sa se intample... nici noi nu o facem. Printre activitatile de viata practica enumeram strans/ curatat/ adunat jucarii/ mese/ scaune etc, construit cu unelte din lemn sau plastic la bancul de scule si vor fi disponibile in curand (mai spre vara) si gatitul si/ sau activitatile de calcat/ spalat haine etc. Vom avea si activitati de exterior de lucru cu apa in curtea interioara (nu cea de la strada) sau alte tipuri de activitati ce pot fi dezfasurate afara, dar nu din cele care presupun uz de leagane, tobogane etc. Nu ne propunem sa aducem elemente specifice unui parc de cartier acolo.

  

Vinerea este zi libera pentru copiii de varsta mica. Programul de recuperari si alte detalii vor fi anuntate fiecarui participant in parte, la incheierea abonamentului. Alte eventuale inreruperi de ritm vor fi anuntate in timp util. Ocazional, avem si ateliere de weekend pentru cei mici sau alte activitati si pentru copii mai mari, anuntate separat.

  

Putem organiza si petreceri pentru copii, cu activitati similare celor dezvoltate si in cadrul atelierelor. Putem prezenta oferte personalizate, la cerere pe: podulluisfredelus@gmail.com.

Oferta

- Learn with Music - 35 lei/ sedinta, respectiv 140 lei/ abonament 4 sedinte
   - Teatrul din podul meu - 35 lei/ sedinta, respectiv 140 lei/ abonament 4 sedinte
   - activitati tip Montessori si dezvoltare a vocabularului (Ramona) - 30 lei/ sedinta, respectiv 120 lei/ abonament 4 sedinte
   - activitati explorare senzoriala si viata practica (Crina) - 30 lei/ sedinta, respectiv 120 lei/ abonament 4 sedinte
   - abonament 1 activitate externa + 1 activitate interna - 250 lei/ abonament 4 sedinte
   - abonament 2 activitati interne - 220 lei/ luna, indiferent de numarul de sendinte dintr-o luna
   - abonament lunar (4 zile/ saptamana: lu-jo) indiferent de numarul de sedinte din luna pentru fiecare activitate - 500 lei

  

Toate activitatile incep la ora 10.00 si se poate sta in locatie pana, cel tarziu, la ora 12.00. Inscrierile se fac in scris pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Orice intrerupere de ritm va fi anuntata in timp util prin mijloacele aflate la dispozitie: mail, sms, convorbire telefonica.

  

Organizam si petreceri pentru copii cu diverse activitati, din sfera celor cuprinse si in cadrul atelierelor noastre - oferta la cerere.

  

- Program activitati/evenimente/spectacole/ateliere/cluburi pentru copii
   Programul anuntat pentru copiii de varsta mica cuprinde activitati luni-joi 10.00-12.00 (vinerea este libera). Pentru alte activitati detaliile (data de organizare, mod de desfasurare, trainer, costuri etc) sunt publicate in paginile dedicate fiecarui eveniment in parte.Date de contact
Adresa: Str. Drumul Sarii, Nr. 84, Sector 6, Bucuresti
  vila, vis-a-vis de Oficiul starii civile sector 6 spre intersectia str. Drumul Sarii - lt. av. str. Ion Garofeanu
Numere de telefon:      Tel. mobil: 0755.115.536
Persoana de contact:      Elena Burlanescu
Internet: Site web: www.podulluisfredelus.ro
E-mail: podulluisfredelus@gmail.com
Galerie foto
Evenimente
17.03.2019 - ora: 10:30 - : Piesa pentru copilasii intre 1 si 4 ani - PE NISIP - Spectacol de invatare creativa prin Teatru
    Spectacolul este structurat in jurul povestilor care se nasc intr-o zi de joaca in nisip, in jurul obiectelor gasite pe o plaja nu neaparat insorita.
   La final, copiii vor avea parte de o experienta senzoriala nisipoasa.
   Spectacolul va fi sustinut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga, specializat si format in Programe de educatie timpurie, creator al unor cunoscute spectacole dedicate bebelusilor si toddlerilor. Prin intermediul teatrului, al experimentelor senzoriale se valorizeaza capacitatea si potentialul copilului mic de a se implica, de a participa si de a invata prin interactiuni.
   Varsta: 1 - 4 ani; Pret: 50 Ron/copil, parintii nu platesc.
   NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE si ESTE NECESARA INSCRIEREA !!!
   Detalii si inscrieri:
   Locatie : Podul lui Sfredelus, Str. Drumul Sarii nr. 84
   email: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com
  Podul lui Sfredelus este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor informati, constienti si curajosi.  

  
     Podul lui Sfredelus  


11.08.2018 - ora: 10:30 - : SA CRESTI MARE
    Vom vedea povestea unui spic de grau ajutat sa creasca de razele calde ale soarelui care il trezesc de dimineata, de picaturile de ploaie care il fac sa se inalte din ce in ce mai mult si de vantul care il invata sa fie puternic si rezistent. Minunatele culori ale diferitelor tipuri de seminte si zgomotul acestora ne vor imbia la joaca si ne vor spune pas cu pas povestea. La final, micii spectatori vor avea parte de joaca senzoriala cu pamant, seminte si cativa stropi de apa de vara.
   Spectacolul va fi sustinut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga, specializat si format in Programe de Educatie Timpurie, sustinator al numeroase spectacole dedicate bebelusilor si todderilor.
   NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE SI ESTE NECESARA INSCRIEREA!!!
   Varsta 1 - 3 ani;    Pret = 50 Ron/copil, parintii nu platesc.
   Detalii si inscrieri: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com;    Locatie: Podul lui Sfredelus (Str. Drumul Sarii nr. 84)
  Podul lui Sfredelus este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, entitate non-guvernamentala si non-profit a parintilor informati, curajosi si constienti.  

  
    Podul lui Sfredelus  


10.06.2018 - ora: 10:30 - : Faina, apa, sare, ce sa fie oare
    Spectacol muzical urmat de atelier creativ, o poveste in versuri despre un mos flamand, o baba hapsana si un aluat care prinde viata. Cine vrea sa o manance, cum scapa
   de pericole gogoasa cea isteata si cum se framanta oare faina apa si sare aflam impreuna...
   Spectacolul va fi sustinut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga, specializat si format in Programe de EDUCATIE TIMPURIE, sustinator al numeroase spectacole dedicate bebelusilor si todderilor.
   NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE si ESTE NECESARA INSCRIEREA !!!
   Varsta: 2 - 7 ani; Pret: 50 Ron/copil, parintii nu platesc.
   Detalii si inscrieri: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com; Locatie: Podul lui Sfredelus, Str. Drumul Sarii nr. 84
  Podul lui Sfredelus este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, entitate non-guvernamentala si non-profit a parintilor informati, constienti si curajosi.  

  
     Podul lui Sfredelus  


26.05.2018 - ora: 10:30 - : AVENTURI IN GRADINA DE LEGUME
    Teatrul din Podul Meu vine in Podul lui Sfredelus - Sambata, 26 mai, ora 10.30, cu un spectacol pentru grupa de varsta 2-7 ani - AVENTURI IN GRADINA DE LEGUME
   In care protagonistii, mici animalute construite din fructe si legume, trec prin tot soiul de aventuri hazlii, pe care copiii le vor afla in timp ce rontaie o gustare sanatoasa. La finalul spectacolului, acestia sunt invitati sa isi realizeze propriile personaje, din aceleasi materiale... delicios de neconventionale.   Spectacolul este adecvat pentru categoria de varsta 2 - 7 ani. Inscrierea este necesara pentru rezervarea unui loc la spectacol.
   Pret: 50 Ron/ copil, parintii nu platesc;    Durata: 40 minute
   Locatie: Podul lui Sfredelus, Str. Drumul Sarii nr. 84
   Inscrieri: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com
  Podul lui Sfredelus este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor informati, curajosi si constienti.  

  
     Podul lui Sfredelus  


11.03.2018 - ora: 10:30 - 12:30 - : Dinomania - atelier de teatru
    Teatrul din Podul Meu vine la Podul lui Sfredelus, Duminica, 11 martie, intre 10:30 - 12:30, cu o noua productie pentru grupa de varsta 4-12 ani - Dinomania - atelier de teatru -    Atelier Comico stiintific pentru pasionatii de curiozitati si povesti cu dinozauri si lumi disparute.
   Profesorul Balthazar adoarme si viseaza ca a ajuns in locul care il fascineaza dintotdeauna, acolo unde traiesc dinozaurii. Aici el va face cunostinta cu T Rex Regele Soparla si cu Ambra frumoasa piatra de chihlimbar, iar fiorosul Dyplodocus il va speria pana cand se va dovedi ca este doar un bland si prietenos amator de frunze. Prin ce aventuri va mai trece viteazul profesor va lasam sa descoperiti impreuna cu Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga.   NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE si ESTE NECESARA INSCRIEREA !!!
   Varsta: 4 - 12 ani; Pret: 50 Ron/copil, parintii nu platesc.
   Detalii si inscrieri: Locatie - Podul lui Sfredelus, Str. Drumul Sarii nr. 84 / inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com.
  Podul lui Sfredelus este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, entitate non-guvernamentala si non-profit a parintilor constienti, informati si curajosi.  

  
     Podul lui Sfredelus  


27.01.2018 - ora: 10:30 - 12:30 - : Spectacol pentru copii 2-7 ani: Faina, apa, sare, ce sa fie oare?
    Teatrul din Podul Meu vine la Podul lui Sfredelus, Sambata, 27 ianuarie, intre orele 10:30 - 12:30, cu un spectacol pentru copii 2-7 ani: Faina, apa, sare, ce sa fie oare?
   Spectacol muzical urmat de atelier creativ cu turta dulce. O poveste in versuri despre un mos flamand, o baba hapsana si un aluat care prinde viata. Cine vrea sa o manance, cum scapa de pericole gogoasa cea isteata si cum se framanta oare faina, apa si sare aflam impreuna...
   In final vom orna o turta dulce si aromata pe care o vom coace acasa impreuna cu mami si cu tati.
   Spectacolul va fi sustinut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga, specializat si format in Programe de EDUCATIE TIMPURIE, sustinator al numeroase spectacole dedicate bebelusilor si todderilor.
   NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE si ESTE NECESARA INSCRIEREA !!!   Varsta: 2 -7 ani; Pret: 50 Ron/copil, parintii nu platesc.
   Detalii si inscrieri: Locatie: Str. Drumul Sarii nr. 84 / e-mail: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com.
  Podul lui Sfredelus este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, entitate non-guvernamentala si non-profit a parintilor constienti, informati si curajosi.  

  
     Podul lui Sfredelus  


23.09.2017 - ora: 10:00 - 20:00 - : eveniment-atelier gratuit: Back to school - inceputuri, emotii, amintiri create impreuna
    Va invitam cu drag la un eveniment-atelier gratuit cu portile si bratele larg deschise tuturor iubitorilor mici si mari ai podului cu tot ceea ce ne-a oferit el pana acum si o va face si in continuare, dar si celor care vor sa ne treaca pragul pentru prima oara: momente de autentica conectare in familie, momente de bucurie, prilejuri de invatare si cunoastere, legare de prietenii mari si mici, oportunitati grozave de a construi abilitatile sociale ale copiilor nostri, intrarea intr-o comunitate frumoasa de parinti informati, constienti si, mai ales, implicati in devenirea copiilor lor. (...)
   Asteptam inscrierile (inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com) la aceasta zi a portilor si bratelor deschise a celor care ne cunosc mai bine sau mai putin bine, insa vrem sa ajungem si mai departe, sa extindem comunitatea noastra si sa invitam sa faca parte din ea si alte familii care impartasesc acelasi crez ca al nostru. Vom avea, desigur, si activitati deschise pentru copii, dar si limonada si o cafea buna pentru parinti, cat sa ne tina voiosia si pe mai departe la fel ca pana acum.
   Pentru o buna organizare, in momentul inscrierii, veti primi automat o ora pentru programarea vizitei dvs, astfel incat sa nu fim mai mult de 10 cupluri parinte-copil per ora, cu pauza in intervalul orar 13-16.00.
   Stim ca amintirile cele mai valoroase se pastreaza in suflet, insa vom avea alaturi de noi si un fotograf profesionist, specializat in captarea zambetelor, astfel incat sa avem si o amintire hard copy sub forma unui magnetel pentru fiecare. Sa cream amintiri durabile alaturi de copiii nostri in fiecare zi!
   Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, entitate non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati, constienti si care doresc sa faca parte din copilaria copiilor lor.  

  
     Podul lui Sfredelus  


29.07.2017 - ora: 10:00 - : Vocile padurii - Spectacol de teatru 1-3 ani
    Pentru ca cererea a fost atat de mare, Teatrul din Podul Meu revine Sambata, 29 iulie, ora 10:00, in Podul lui Sfredelus cu cu spectacolul-atelier senzorial: Vocile padurii - Spectacol de teatru 1-3 ani
   A fost odata o padure cu lemne si copaci, ghinde si frunze, pietre si apa curgatoare, scoarta si rumegus care prind viata si ne povestesc magnificul specacol al naturii vii. In fata ochilor ni se desfasoara natura cu ce are ea mai frumos, iar la sfarsit vom putea atinge cu totii lemnul, piatra, frunza, pamantul si apa.
   Spectacolul va fi sustinut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga, specializat si format in Programe de EDUCATIE TIMPURIE, sustinator al numeroase spectacole dedicate bebelusilor si todderilor.    NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE si ESTE NECESARA INSCRIEREA pe inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Doar apasarea butonului Join/ Merg nu este suficienta.
   Varsta 1 - 3 ani; Pret 50 Ron/copil, parintii nu platesc.   Locatie: Podul lui Sfredelus, Str. Drumul Sarii nr. 84 sector 6
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.  
  
  
     Teatrul din Podul Meu  

23.07.2017 - ora: 10:00 - : Premiera nou-nouta, Vocile padurii - Spectacol de teatru 1-3 ani
    Teatrul din Podul Meu vine Duminica, 23 iulie, ora 10.00, in Podul lui Sfredelus cu o Premiera nou-nouta, Vocile padurii - Spectacol de teatru 1-3 ani
   A fost odata o padure cu lemne si copaci, ghinde si frunze, pietre si apa curgatoare, scoarta si rumegus care prind viata si ne povestesc magnificul specacol al naturii vii. In fata ochilor ni se desfasoara natura cu ce are ea mai frumos, iar la sfarsit vom putea atinge cu totii lemnul, piatra, frunza, pamantul si apa.
   Spectacolul va fi sustinut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga, specializat si format in Programe de EDUCATIE TIMPURIE, sustinator al numeroase spectacole dedicate bebelusilor si todderilor.    NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE si ESTE NECESARA INSCRIEREA pe inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Doar apasarea butonului Join/ Merg nu este suficienta.
   Varsta 1 - 3 ani; Pret 50 Ron/copil, parintii nu platesc.   Locatie: Podul lui Sfredelus, Str. Drumul Sarii nr. 84 sector 6
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.  
  
  
     Teatrul din Podul Meu  

24.03.2017 - ora: 18:00 - 20:00 - : Atelier de parenting si intalnire de storytelling si playtherapy pentru copii - Cum trasam limite fara furie si fara pedepse
    Copiii isi doresc multe lucruri si este dificil pentru ei sa accepte ca nu pot primi orice oricand si ca nu pot face orice oriunde. Cum reusim ca parinte sa gestionam dorintele copiilor sau refuzul lor atunci cand le cerem sa faca ceva simplu cum ar fi sa se spele sau sa se imbrace? Este mai eficient stilul parintesc autoritar sau cel permisiv? Cum putem sa il invatam pe copil autodisciplina? Limitele ar trebui sa fie ferme sau relaxate si ce se intampla cand se incalca limitele?
   Doua ore de intamplari, joc dramatic si discutii cu parintii. Copiii vor asculta si ei o poveste surpriza spusa de actorul Voicu Hetel si vor participa la un atelier creativ.
   Cu Catalina Hetel, psihoterapeut, psihodramatist si Voicu Hetel, actor.   Cost: 80 lei (parinte plus copil)/ atelier - al doilea parinte sau al doilea copil intra gratuit.
   NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE si ESTE NECESARA INSCRIEREA. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. Va asteptam inscrierile pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Cand? 24 Martie, intre orele 18:00 - 20:00;    Unde? Str. Drumul Sarii nr. 84, 060157 Bucuresti
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor informati, curajosi si constienti.  

  
   Podul lui Sfredelus  


25.11.2016 - ora: 14:00 - 15:00 - : Cursul "Micul sahist"
    "Sahul este un mod de viata, o lume inchistata in 64 de patratele, o fascinatie ireala” - Larry Evans
   Sahul reprezinta cea mai buna modalitate de a exersa gandirea. Practicand jocul de sah, copilul intra in contact cu notiuni care-i vor fi de folos pe parcursul anilor urmatori: strategie, ofensiva, defensiva, planificare, sacrifiu, capturare, competitie, rivalitate, anticipare, amenintare, autocontrol, rationament etc. Pentru copil, a cauta si a alege solutia optima este un prim pas catre devoltarea unor factori care, mai tarziu, isi vor gasi aplicarea in activitatea de adult, de la deciziile manageriale pana la cele simple, de zi cu zi.   Studiile efectuate au dovedit beneficiile pe care le aduce sahul in dezvoltarea personalitatii copiilor si tinerilor, cu rezultate in imbunatatirea performantelor scolare.   Pe parcursul celor 10 cursuri ne vom dezvolta gandirea logica si aptitudinile matematice, vom promova imaginatia si creativitatea, ne vom stimula capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni, ne vom spori increderea in noi insine si ne vom petrece timpul intr-un mod placut.   Fiecare curs va cuprinde o lectie noua, urmata de rezolvarea de diagrame, testarea cunostintelor si jocul propriu-zis. Toate acestea se vor desfasura cu materiale (tabla didactica de prezentare, teste, diagrame, fise educative, carti) care-i vor antrena si le va mentine curiozitatea copiilor, dornici sa afle la fiecare lectie lucruri noi.
   Cursurile vor avea o durata de 1 h si se desfasoara in fiecare zi de vineri, incepand de la ora 14.00.    Donatia minima recomandata este de 25 lei/ sedinta/ copil participant.   Cursurile vor fi tinute de Mihaela Miu, instructor de sah cu pregatire de a initia copiii (cu varsta intre 6 si 12 ani) in tainele sportului mintii. Mihaela are cunostinte in educatia si psihologia copilului (a absolvit Facultatea de Psihologie) si este autoarea a doua carticele de sah pentru copii: "Micul sahist" si "Invatam sah cu Sclipi", auxiliare excelente pentru aplicarea si testarea cunostintelor. Diagramele, rebusurile, jocurile si anagramele care se gasesc in aceste carti vor constitui o modalitate placuta de petrecere a timpului liber si de imbogatire a cunostintelor si vocabularului. Detalii Pentru inscrieri, va rugam sa ne scrieti pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. O grupa este formata din minim 4 copii.
  
  
   Podul lui Sfredelus  


06.10.2016 - ora: 10:00 - 12:00 - : Ajuta-ma sa fac asta singur!
    "Radacinile oricarei plante aleg dintre numeroasele substante ale solului doar pe acelea de care planta are nevoie." - citat din Maria Montessori.  
  Credem cu tarie in importanta educatiei timpurii pentru a pune fundamentele dezvoltarii fizice si psihice sanatoase, ale dezvoltarii sociale, spirituale si culturale complexe. Ceea ce invata copiii in primii ani reprezinta mai mult de jumatate decat vor invata tot restul vietii.   
  Scopul urmarit al activitatilor dezvoltate joia este cresterea capacitatii de concentrare, deprinderea abilitatilor sociale si de relationare, intarirea increderii in fortele proprii si imbunatatirea abilitatilor de comunicare, printr-o serie de activitati relevante de la potrivire si sortare pana la lectura de grup, dans si activitati creative. Materialele didactice utilizate sunt atat materiale originale Montessori, cat si alte materiale dezvoltate intern, pe principiul DIY.  
  De ce sa vii in pod? Ca sa te inspiri, ca sa-i oferi copilului tau posibilitatea de a experimenta un mediu nou si sigur alaturi de tine, sa oferi creierului sau stimulare pentru ca experienta primilor ani de viata sa aiba un impact pozitiv pentru tot restul vietii.  
  Activitatile vor fi dezvoltate de Ramona Marcoceanu, educator prenatal ReNasterea, cu o aplecare deosebita spre cunoastere si o dragoste mare pentru copii.   
  Activitatile in sine vor avea o durata mai scurta de 2 ore, in acest interval fiind cuprinsa si joaca libera si o gustare de fructe. Activitatile sunt desfasurate cu insotitor, sunt gandite pe termen lung si sunt disponibile pe baza de abonament, 120 lei/ 4 sedinte. Costul doar pentru o singura sedinta este de 35 lei. In cazul inscrierii la mai multe activitati organizate in pod, se acorda beneficii suplimentare, detaliate la cerere.  Numarul de locuri este limitat. Pentru detalii si inscrieri, va asteptam pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com.  
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor informati, constienti si curajosi. Locatie: str. Drumul Sarii nr. 84, Bucuresti.
  
  
   Podul lui Sfredelus   
  

17.09.2016 - ora: 10:30 - 12:00 - : Pe nisip - atelier creativ de educatie timpurie prin teatru
    Intr-o zi am mers la plaja. Ce cuvant ciudat, ce loc interesant, ce lume colorata. Am stat pe ceva moale si in acelasi timp aspru. Se numea nisip. Si ce ciudat, in nisip poti baga mana si poti gasi diverse lucruri. Scoici, animalute marine, hartiute, din care poti face jucarii. Ce se intampla mai departe, va asteptam sa aflati alaturi de   actorul Voicu Hetel, in cadrul atelierului creativ de educatie timpurie prin teatru adresat copiilor 1-3 ani.
  Donatia recomandata este de 50 lei/ copil participant. Parintii nu platesc.
  Durata spectacolului este de aproximativ 40 de minute, copiii putand sa mai ramana in locatie pana la ora 12.00 pentru joaca libera.
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.  

  
   Podul lui Sfredelus  
  

13.08.2016 - ora: 10:30 - : Culori - atelier de dezvoltare senzoriala prin teatru
    Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit readuc in fata ochilor copiilor intre 1 si 3 ani o explozie de Culooori - Culori - atelier de dezvoltare senzoriala prin teatru
  Deschidem ochii uimiti si vedem o lume in culori. Rosul, galbenul si albastrul se combina intre ele si devin altceva. Minunile se intampla sub ochii nostri curiosi. Pe o muzica antrenanta mai apar perne, fluturi, pene, panglici si mai ales multe, multe culori. Toate acestea vor manuite de actorul Voicu Hetel.
  Donatia recomandata este de 40 lei/ copil participant. Parintii nu platesc.
  Durata spectacolului este de aproximativ 40 de minute, copiii putand sa mai ramana in locatie pana la ora 12.00 pentru joaca libera.
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti. Adresa: str. Drumul Sarii nr. 84, 060157 Bucuresti
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

23.07.2016 - ora: 10:30 - : Sus-Jos - atelier de invatare creativa si dezvoltare senzoriala prin teatru pentru copii 1-3 ani
    Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit si Teatrul din Podul Meu va invita sambata, 23 iulie, ora 10.30, la Sus-Jos - atelier de invatare creativa si dezvoltare senzoriala prin teatru pentru copii 1-3 ani, alaturi de actorul Voicu Hetel.
  Cate minuni sunt in jurul nostru: seminte, pene, cutii, culori, lucruri mari si lucruri mici, usoare si grele, o lume magica ce se asterne in jurul nostru si asteapta sa fie cucerita de manute mici si de minti istete.
  In plus, totul se desfasoara intr-un loc de joaca unde putem sa ne distram dupa pofta inimii in timp ce mami si tati pot bea relaxati un ceai sau o limonada.
  Donatia recomandata este de 40 lei/ copil participant. Parintii nu platesc.
  Durata spectacolului este de aproximativ 40 de minute, copiii putand sa mai ramana in locatie pana la ora 12.00 pentru joaca libera.
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  
  
06.07.2016 - ora: 18:30 - 19:30 - : De-a olaritul
    Vom relua o activitate mai veche si speram sa ne distram impreuna cel putin la fel de bine ca si atunci. Olaritul si modelatul lutului sunt printre cele mai vechi indeletniciri ale omului, ulterior ceramica devenind arta pentru bucuria sufletului. Ele sunt prezente in casele noastre prin oale, ulcioare, cani, strachini, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucarii, bijuterii si altele. Dincolo de indemanare, olaritul necesita un ochi atent la detalii si un simt artistic in acelasi timp.  
  Pentru unii copii este poate prima ocazie cand se joaca cu manutele lor cu o bucata de lut, pana cand un vas va iesi din mainile lor. Pentru altii poate nu este prima data, de aceea este o ocazie buna pentru a se imprieteni cu aceasta arta si pentru a le stimula dorinta de a cunoaste mai multe.   
  Copiii vor afla despre lut/ argila si despre aceasta arta a modelarii lutului, despre cum se picteaza obiectele mestesugite si despre cum se ard, la final, toate obiectele perfect autentice create de cei mici.  
  Activitatile vor fi gestionate de Loredana Joita Rosu, mamica din spatele seriei de ateliere mestesugaresti dezvoltate in pod. Loredana stapaneste mare parte din mestesugurile autohtone si vrea sa imparta pasiunea ei cu copiii, dar se bazeaza si pe mesteri populari autentici, care ii vor fi alaturi la o parte din activitatile viitoare. Mai multe detalii despre ceea ce isi propune aceasta serie de ateliere si fotografii de la primul atelier demonstrativ puteti gasi aici: facebook.com/atelieruldemestesuguri.  
  Numarul de locuri este limitat: 12 locuri.  Invitam la joaca maricei cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani.  Donatia minima recomandata pentru aceasta activitate este de 35 de lei/ copil participant. Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. Locatie: Str. Drumul Sarii, Nr. 84, Sector 6, Bucuresti.

  
   Podul lui Sfredelus  
  

02.07.2016 - ora: 10:00 - 11:30 - : Joaca senzoriala de sambata
    Vine vara, bine-mi pare!   Ce bine e sa spui asa stand la racoare!!! :)))  
  Cotinuam seria cromatica a atelierelor senzoriale cu explorarea culorii albastru in diverse mini-activitati interesante si distractive pentru copii, dezvoltate pe principiul interactiunii naturale cu obiecte reale.   
  De la modelaj cu diverse tipuri de materiale modelatoare pana la mici explorari si descoperiri in adancurile marii de safir, cei mai mici parteneri de joaca ai nostri le vor face pe toate... Nu va puteti imagina o zi mai albastra de atat! Va invitam sa va racoriti alaturi de noi!  
  Activitatile vor fi gestionate de Cranta Crina, fondatoarea Arte Liebere. Crina lucreaza din 2002 cu copii de diferite varste in varii contexte (tabere, gradinite, muzee etc.), invatandu-i, prin arta, sa creasca frumos. Ritmul marilor descoperiri va fi dictat, ca de obicei, de copii.   
  Numarul de locuri este limitat: 10 locuri.   Varsta potrivita a celor mici ar fi de 1-3.6 ani.   Atelierul va dura aprox 1h 30 min. Donatia minima recomandata este de 30 lei/ copil participant. Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. Locatie: Str. Drumul Sarii, Nr. 84, Sector 6, Bucuresti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

27.06.2016 - ora: 10:00 - 11:00 - : Joc si miscare
    Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit si Teatrul din Podul Meu va asteapta la Atelierele de joc si miscare, conduse de Ioana Cozma, psihopedagog.
  In timpul primilor ani de viata, copilul face imense progrese de la primul gangurit si primul zambet pana la dezvoltarea limbajului, de la prima intindere a unui degetel pentru a indica ce isi doreste pana la explorarea mediului inconjurator, precum si de la un simplu ”Pa! Pa!” pana la o dragastoasa imbratisare. Toate aceste progrese au la baza o buna dezvoltare a psihomotricitatii. Dezvoltarea psihomotorie are in vedere mai multe componente a caror evolutie este intercorelata: motricitatea globala (rostogolirea, mersul, alergatul, saritura, ocolirea, catararea), motricitatea fina (prinderea/ apucarea obiectelor, mototolirea, insirarea, incheierea/ descheierea nasturilor, taierea, lipirea etc), schema corporala, lateralitatea, structuri perceptiv-motrice, structurarea spatiala, orientarea temporala.    Avand drept obiectiv dezvoltarea acestor abilitati le propunem micilor nostri voinicei diverse provocari in fiecare luni.  
  Aceasta activitate face parte dintr-o serie de activitati disponibile pe baza de abonament lunar (4 sedinte), in fiecare luni, conform anunturilor postate pe pagina Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit, menite sa ajute la dezvoltarea psihomotricitatii. Dezvoltarea psihomotorie (structuri perceptiv-motrice, orientare spatiala) are  n vedere mai multe componente a caror evolutie este intercorelata si pe care le vom aborda prin activitati specifice.   
  Numarul de locuri este limitat: 12 locuri.   Varsta potrivita a celor mici ar fi de 1-3 ani. Atelierul va dura aprox 1h. Costul primului atelier este de 20 lei, fata de valoarea lui normala de 35 lei/ sedinta, respectiv 140 lei/ 4 sedinte.
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit, a parintilor curajosi, informati si constienti. Locatie: Str. Drumul Sarii, Nr. 84, Sector 6, Bucuresti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

11.06.2016 - ora: 10:30 - : Joaca senzoriala de sambata
    In urmatoarea editie a atelierelor senzoriale de sambata, invitam toddlerii sa descopere puterea elementelor si caracteristicile principale ale apei si aerului.
  Voiniceii nostri vor incinge o joaca pe cinste cu... apa, in diversele ei stari de agregare, descoperind astfel proprietatile ei atat de importante pentru toata lumea vie. Vom picta, vom modela si vom experimenta reactiile apei cu alte tipuri de lichide sau chiar materiale hidrofile prin mici experimente senzoriale care vor suscita interesul micilor nostri exploratori. Va recomandam sa aduceti o bluzita sau un pantalonas de schimb.
  Activitatile vor fi gestionate de Cranta Crina, fondatoarea Arte Liebere. Crina lucreaza din 2002 cu copii de diferite varste in varii contexte (tabere, gradinite, muzee etc.), invatandu-i, prin arta, sa creasca frumos. Ritmul marilor descoperiri va fi dictat, ca de obicei, de copii.
  Numarul de locuri este limitat: 10 locuri; Varsta potrivita a celor mici ar fi de 1,6-3,6 ani; Atelierul va dura aprox 1h 30 min.
  Donatia minima recomandata este de 30 lei/ copil participant.
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit, a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

08.06.2016 - ora: 10:00 - : LEARN WITH MUSIC
    Learn with Music aduce in Romania curriculum-ul si materialele THE MUSIC CLASS, un program educational pentru copii intre 4 luni - 7 ani dezvoltat in Statele Unite ale Americii, ce stimuleaza potentialul muzical si verbal al copiilor.
  Pogramul consta intr-o serie de activitati concepute sa incurajeze diferite tipuri de invatare: prin cantece, explorarea instrumentelor muzicale, miscare, jocuri vocale, auditii muzicale, explorarea diverselor genuri muzicale, istoria muzicii.
  Instrumentele muzicale folosite in timpul claselor sunt alese cu mare grija si sunt selectate special pentru varsta copiilor. Printre acestea regasim: clopotei, oua de ritmica, tobe, triunghi de rezonanta, clopot de lemn de rezonanta, bete de ritmica, banda elastica pentru ritmica, mingii, esarfe colorate, tobe etc. Profesorii prezenti la cursuri sunt indrumatori specializati, fiind instruiti in teoria muzicii si vorbind fluent limba engleza.
  Inscrierea in program, dupa prima sedinta demo, se face pe baza de abonament de 4 sedinte. O sedinta costa 35 lei, respectiv 140 lei pentru un abonament de 4 sedinte.
  *** PENTRU INSCRIEREA IN GRUPA SAU PARTICIPAREA LA DEMO, VA RUGAM SA NE TRIMITETI UN MESAJ LA ADRESA: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com sau prin telefon, la numarul 0755.115.536! Veti primi inapoi toate detaliile necesare. Multumim si va asteptam cu drag!***
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

23.05.2016 - ora: 10:00 - : Atelierul - Joc si miscare
    Fiecare parte a corpului ar putea deveni personaj de poveste! Nu ne ramane decat sa ne lasam condusi de imaginatie. Ne vor ajuta cantecelele ”Am doua manute!”, ”Bat din palme !”, ” Eu am zece degetele!”, ”Chipul meu!”. Vom explora fiecare particica a propriului nostru corp si la sfarsit vom asambla propriul nostru omulet.
  Aceasta activitate face parte dintr-o serie de activitati disponibile pe baza de abonament lunar (4 sedinte), in fiecare luni, conform anunturilor postate pe pagina Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit, menite sa ajute la dezvoltarea psihomotricitatii. Dezvoltarea psihomotorie (structuri perceptiv-motrice, orientare spatiala) are in vedere mai multe componente a caror evolutie este intercorelata si pe care le vom aborda prin activitati specifice.
  Numarul de locuri este limitat: 12 locuri; Varsta potrivita a celor mici ar fi de 1-3 ani; Atelierul va dura aprox 1h.
  Costul primului atelier este de 20 lei, fata de valoarea lui normala de 35 lei/ sedinta, respectiv 140 lei/ 4 sedinte.
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit, a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

23.05.2016 - ora: 14:00 - : Cursul - Micul sahist - curs de initiere in sah
    ,,Sahul este un mod de viata, o lume inchistata in 64 de patratele, o fascinatie ireala” - Larry Evans
  Pe parcursul celor 10 cursuri ne vom dezvolta gandirea logica si aptitudinile matematice, vom promova imaginatia si creativitatea, ne vom stimula capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni, ne vom spori increderea in noi insine si ne vom petrece timpul intr-un mod placut.
  Fiecare curs va cuprinde o lectie noua, urmata de rezolvarea de diagrame, testarea cunostintelor si jocul propriu-zis. Toate acestea se vor desfasura cu materiale (tabla didactica de prezentare, teste, diagrame, fise educative, carti) care-i vor antrena si le va mentine curiozitatea copiilor, dornici sa afle la fiecare lectie lucruri noi.
  ,,N-avem cuvinte destule ca sa indemn pe parinti si pe dascali sa indrume preocuparile elevilor spre sah” - Mihail Sadoveanu
  Cursurile vor avea o durata de 1 h si se desfasoara in fiecare zi de luni, in perioada 28 martie - 13 iunie 2016, incepand de la ora 14.00.
  Donatia minima recomandata este de 25 lei/ sedinta/ copil participant.
  Cursurile vor fi tinute de Mihaela Miu, instructor de sah cu pregatire de a initia copiii (cu varsta intre 6 si 12 ani) in tainele sportului mintii. Mihaela are cunostinte in educatia si psihologia copilului (a absolvit Facultatea de Psihologie) si este autoarea a doua carticele de sah pentru copii: "Micul sahist" si "Invatam sah cu Sclipi", auxiliare excelente pentru aplicarea si testarea cunostintelor. Diagramele, rebusurile, jocurile si anagramele care se gasesc in aceste carti vor constitui o modalitate placuta de petrecere a timpului liber si de imbogatire a cunostintelor si vocabularului. Detalii:
  edituradph.ro/product=483 / edituradph.ro/product=482
  Pentru inscrieri, va rugam sa ne scrieti pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. O grupa este formata din 6-8 copii. Podul lui Sfredelus este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

21.05.2016 - ora: 10:30 - : Joaca senzoriala de sambata
    In urmatoarele doua editii ale atelierelor senzoriale de sambata, invitam toddlerii sa descopere puterea elementelor si caracteristicile principale ale pamantului, focului, apei si aerului.
  Activitatea principala a acestui atelier este modelajul si este ghidata de caracteristica principala a elementului de care ne vom apropia in acest atelier, care le tine pe toate celelalte impreuna si cu care vom incepe aceasta aventura: pamantul. Vom descoperi ce putem construi, ce putem creste si legaturile lui cu celelalte elemente. Esenta duala a focului o vom aborda prin doua experimente dragute care ne vor trezi atat sentimente familiare, cat si emotii si surprize neasteptate.
  Activitatile vor fi gestionate de Cranta Crina, fondatoarea Arte Liebere. Crina lucreaza din 2002 cu copii de diferite varste in varii contexte (tabere, gradinite, muzee etc.), invatandu-i, prin arta, sa creasca frumos. Ritmul marilor descoperiri va fi dictat, ca de obicei, de copii.
  Numarul de locuri este limitat: 10 locuri; Varsta potrivita a celor mici ar fi de 1,6 - 3,6 ani; Atelierul va dura aprox 1h 30 min; Donatia minima recomandata este de 35 lei/ copil.participant.
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit, a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

18.05.2016 - ora: 10:00 - : Learn with Music
    Locul: Str. Drumul Sarii, Nr. 84, Sector 6, Bucuresti.
  Principalul scop al programului Learn with Music este dezvoltarea unei limbi straine (engleza!) inca de la cele mai mici varste, intr-un mod interactiv: prin muzica, joc si miscare! Nu uitati: COPII INVATA PRIN JOACA! Fiecare cantecel are desemnata o anume activitate si un instument muzical cu care cei mici se vor familiariza. Vom invata despre membrii familiei, animale, fructe si legume, parti ale corpului, mijloace de transport etc.
  Inca nu v-am convins? PRIMA SEDINTA ESTE DEMONSTRATIVA pentru a intelege practic ce presupune cursul Learn With Music!
  Grupa de varsta careia ne adresam este cuprinsa intre 1-4 ani.
  Inscrierea in program, dupa prima sedinta demo, se face pe baza de abonament de 4 sedinte. O sedinta costa 35 lei, respectiv 140 lei pentru un abonament de 4 sedinte.
  *** PENTRU INSCRIEREA IN GRUPA SAU PARTICIPAREA LA DEMO, VA RUGAM SA NE TRIMITETI UN MESAJ LA ADRESA: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com sau prin telefon, la numarul 0755.115.536! Veti primi inapoi toate detaliile necesare. Multumim si va asteptam cu drag!
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  
  
16.05.2016 - ora: 10:00 - : Joc si miscare
    Locul: str. Drumul Sarii nr. 84, 060157 Bucuresti
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit si Teatrul din Podul Meu va asteapta la Atelierele de joc si miscare, conduse de Ioana Cozma, psihopedagog.
  Chiar daca suntem pitici, suntem olimpici! Mica noastra olimpiada la care vom participa ne va permite sa ocolim obstacole, sa urmarim trasee, sa sarim intr-un picior, sa ne rostogolim si la sfârsit sa iesim, bineinteles, cu totii invingatori. Nu vor lipsi diplomele pe care le vom confectiona chiar noi asa cum ne place cel mai mult.
  Aceasta activitate face parte dintr-o serie de activitati disponibile pe baza de abonament lunar (4 sedinte), in fiecare luni, conform anunturilor postate pe pagina Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit, menite sa ajute la dezvoltarea psihomotricitatii. Dezvoltarea psihomotorie (structuri perceptiv-motrice, orientare spatiala) are in vedere mai multe componente a caror evolutie este intercorelata, pe care le vom aborda prin activitati specifice. 
  Numarul de locuri este limitat: 12 locuri;   Varsta potrivita a celor mici ar fi de 1-3.6 ani.  Atelierul va dura aprox 1h.
  Costul primului atelier este de 50% din valoarea lui normala (35 lei/ sedinta). 
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
  Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit, a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

16.05.2016 - ora: 14:00 - : Micul sahist - curs de initiere in sah
    Locul: str. Drumul Sarii nr. 84, 060157 Bucuresti
  ,,Sahul este un mod de viata, o lume inchistata in 64 de patratele, o fascinatie ireala” - Larry Evans
  Pe parcursul celor 10 cursuri ne vom dezvolta gandirea logica si aptitudinile matematice, vom promova imaginatia si creativitatea, ne vom stimula capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni, ne vom spori increderea in noi insine si ne vom petrece timpul intr-un mod placut.
  Fiecare curs va cuprinde o lectie noua, urmata de rezolvarea de diagrame, testarea cunostintelor si jocul propriu-zis. Toate acestea se vor desfasura cu materiale (tabla didactica de prezentare, teste, diagrame, fise educative, carti) care-i vor antrena si le va mentine curiozitatea copiilor, dornici sa afle la fiecare lectie lucruri noi.
  ,,N-avem cuvinte destule ca sa indemn pe parinti si pe dascali sa indrume preocuparile elevilor spre sah” - Mihail Sadoveanu
  Cursurile vor avea o durata de 1 h si se desfasoara in fiecare zi de luni, in perioada 28 martie - 13 iunie 2016, incepand de la ora 14.00.
  Donatia minima recomandata este de 25 lei/ sedinta/ copil participant.
  Cursurile vor fi tinute de Mihaela Miu, instructor de sah cu pregatire de a initia copiii (cu varsta intre 6 si 12 ani) in tainele sportului mintii. Mihaela are cunostinte in educatia si psihologia copilului (a absolvit Facultatea de Psihologie) si este autoarea a doua carticele de sah pentru copii: "Micul sahist" si "Invatam sah cu Sclipi", auxiliare excelente pentru aplicarea si testarea cunostintelor. Diagramele, rebusurile, jocurile si anagramele care se gasesc in aceste carti vor constitui o modalitate placuta de petrecere a timpului liber si de imbogatire a cunostintelor si vocabularului. Detalii:
  edituradph.ro/product.php?id_product=483 / edituradph.ro/product.php?id_product=482
  Pentru inscrieri, va rugam sa ne scrieti pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. O grupa este formata din 6-8 copii. Podul lui Sfredelus este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  
  
11.05.2016 - ora: 10:00 - : Learn with Music
    Locul: str. Drumul Sarii nr. 84, 060157 Bucuresti
  Incepand din 11 mai, ora 10.00, va invitam in Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit sa participati la cursurile Learn with Music alaturi de Miss Kristine.
  Principalul scop al programului Learn with Music este dezvoltarea unei limbi straine (engleza!) inca de la cele mai mici varste, intr-un mod interactiv: prin muzica, joc si miscare! Nu uitati: COPII INVATA PRIN JOACA! Fiecare cantecel are desemnata o anume activitate si un instument muzical cu care cei mici se vor familiariza. Vom invata despre membrii familiei, animale, fructe si legume, parti ale corpului, mijloace de transport etc. 
  Inca nu v-am convins? PRIMA SEDINTA ESTE DEMONSTRATIVA pentru a intelege practic ce presupune cursul Learn With Music!
  Grupa de varsta careia ne adresam este cuprinsa intre 1-4 ani
  Inscrierea in program, dupa prima sedinta demo, se face pe baza de abonament de 4 sedinte. O sedinta costa 35 lei, respectiv 140 lei pentru un abonament de 4 sedinte.
  *** PENTRU INSCRIEREA IN GRUPA SAU PARTICIPAREA LA DEMO, VA RUGAM SA NE TRIMITETI UN MESAJ LA ADRESA: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com sau prin telefon, la numarul 0755.115.536! Veti primi inapoi toate detaliile necesare. Multumim si va asteptam cu drag!
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

25.04.2016 - ora: 10:00 - : Atelierele de joc si miscare, conduse de Ioana Cozma, psihopedagog
    Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit si Teatrul din Podul Meu va asteapta la Atelierele de joc si miscare, conduse de Ioana Cozma, psihopedagog.
  Odata ce incepe sa mearga in picioare, copilul este un izvor de energie si curiozitate, se misca peste tot intrebator si invata minut cu minut despre el insusi si despre lume. O panglica colorata poate deveni un drum si un mar poate deveni o comoara ravnita. O saritura peste un obstacol poate fi o mare reusita si o miscare poate sa ii arate cat de multe se pot face cu cinci degetele.
  Alaturi de copil e nevoie insa mereu de cineva de incredere care sa il tina de mana pe drumul de panglici colorate si care ii povesteasca cum se numeste acel sentiment minunat care il cuprinde cand gaseste comoara.
  Dragi parinti si dragi copii, va asteptam, asadar, sa ne plimbam prin ”Labirintul buclucas”. Aventura din padurea cea intortocheata ne va provoca sa gasim drumul cel bun catre pomul cu merele de aur. Vom construi chiar noi labirintul din sfori si panglici colorate. Fiecare isi va alege un animalut preferat si va porni la drum, conducand pe rand expeditia. Ca in orice expeditie vom avea nevoie si de cantecele vesele ce ne vor face sa uitam de oboseala iar la sfarsit ne vom bucura de savoarea merelor din copacul fermecat.
  Aceasta activitate face parte dintr-o serie de activitati disponibile pe baza de abonament lunar (4 sedinte), in fiecare luni, conform anunturilor postate pe pagina Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit, menite sa ajute la dezvoltarea psihomotricitatii. Dezvoltarea psihomotorie are in vedere mai multe componente a caror evolutie este intercorelata, pe care le vom aborda prin activitati specifice.
  Numarul de locuri este limitat: 12 locuri; Varsta potrivita a celor mici ar fi de 1-3.6 ani. Atelierul va dura aprox 1h.
  Costul primului atelier este de 50% din valoarea lui normala (35 lei/ sedinta).
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
  Podul lui Sfredelus este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit, a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Asociatia Lira  
  
  
25.04.2016 - ora: 14:00 - : Micul sahist - curs de initiere in sah
    ,,Sahul este un mod de viata, o lume inchistata in 64 de patratele, o fascinatie ireala” - Larry Evans
  Fiecare curs va cuprinde o lectie noua, urmata de rezolvarea de diagrame, testarea cunostintelor si jocul propriu-zis. Toate acestea se vor desfasura cu materiale (tabla didactica de prezentare, teste, diagrame, fise educative, carti) care-i vor antrena si le va mentine curiozitatea copiilor, dornici sa afle la fiecare lectie lucruri noi.
  ,,N-avem cuvinte destule ca sa indemn pe parinti si pe dascali sa indrume preocuparile elevilor spre sah” - Mihail Sadoveanu
  Cursurile vor avea o durata de 1 h si se desfasoara in fiecare zi de luni, in perioada 28 martie - 6 iunie 2016, incepand de la ora 14.00. In perioada sarbatorilor pascale, in data de 2 mai 2016, cursul nu se va tine si va fi reprogramat pentru saptamana urmatoare.
  Donatia minima recomandata este de 25 lei/ sedinta/ copil participant.
  Cursurile vor fi tinute de Mihaela Miu, instructor de sah cu pregatire de a initia copiii (cu varsta intre 6 si 12 ani) in tainele sportului mintii. Mihaela are cunostinte in educatia si psihologia copilului (a absolvit Facultatea de Psihologie) si este autoarea a doua carticele de sah pentru copii: "Micul sahist" si "Invatam sah cu Sclipi", auxiliare excelente pentru aplicarea si testarea cunostintelor. Diagramele, rebusurile, jocurile si anagramele care se gasesc in aceste carti vor constitui o modalitate placuta de petrecere a timpului liber si de imbogatire a cunostintelor si vocabularului. Detalii:
  edituradph.ro/product=483
  edituradph.ro/product=482
  Pentru inscrieri, va rugam sa ne scrieti pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. O grupa este formata din 6-8 copii.
  Podul lui Sfredelus este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti.
  
  
   Asociatia Lira  
  

24.04.2016 - ora: 10:00 - : Atelier de creat parfumuri - Armonie intr-o sticla de parfum
    "Primavara-ncantatoare
  Scoate iarba pe campii,
  Vin Floriile cu soare
  Si soarele, cu Florii." (Vasile Alecsandri)  
  Primavara este a femeilor! Mamici, va invitam alaturi de fiica/ fiicele in pod, in Duminica Floriilor, la cel mai parfumat atelier din aceasta primavara. In calitatea noastra de creatori de amintiri frumoase, stim ca fiecare parfum are o amintire si fiecare amintire are un parfum. Va lansam, astfel, invitatia la un moment autentic de conectare mama-fiica/-e. Va incurajam sa editati singure povestea parfumului natural ideal intr-un mic atelier de parfumerie botanica, organizat cu sprijinul Mystic Drops.  Mai multe detalii gasiti aici: facebook.com/events.  
  Numarul de locuri este limitat: 5 locuri (prioritate au Floriile, in ordinea inscrierilor). Varsta potrivita a celor mici ar fi de 8 ani+.   Atelierul va dura aprox 1h 30 min.  Accesul este gratuit, donatia libera.  
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.  Podul lui Sfredelus este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit, in curs de constituire, a parintilor curajosi, informati si constienti. Locatie: Str. Drumul Sarii, Nr 84, Bucuresti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

23.04.2016 - ora: 10:30 - : Joaca senzoriala dinaintea Pastelui
    In pod avem leac pentru dor...adica ne distram atat de bine, incat toata lumea vrea sa ne vedem cat mai des.  
  Va invitam la o noua runda de messy play in care copiii se vor apropia cu toate simturile lor de ceea ce inseamna Pastele la romani. Nu, nu vom tunde oile, dar ne vom exprima artistic modeland cu fetru. Ne vom ocupa si de semanaturile de primavara, dar si de pregatirile traditionale pentru sarbatorile de Paste. Toate dupa puterile noastre mici...    Activitatile vor fi gestionate de Cranta Crina, fondatoarea Arte Liebere. Crina lucreaza din 2002 cu copii de diferite varste in varii contexte (tabere, gradinite, muzee etc.), invatandu-i, prin arta, sa creasca frumos. Ritmul marilor descoperiri va fi ghidat, ca de obicei, de copii.  
  Numarul de locuri este limitat: 10 locuri.   Invitam la joaca voinicei cu varsta cuprinsa intre 1,6 si 4 ani.   Atelierul va dura aprox 1h 30 min. Donatia minima recomandata pentru aceasta activitate este de 35 de lei/ copil participant.  
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.  Podul lui Sfredelus este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit, in curs de constituire, a parintilor curajosi, informati si constienti. Locatie: Str. Drumul Sarii, Nr 84, Bucuresti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  
  
22.04.2016 - ora: 16:00 - : Imbraca un copil de Pasti
    La fapta buna putini se-aduna, zice o vorba populara. Anul acesta, de Pasti, ne-am propus sa demonstram contrariul. Asociatia Lira Projects sprijina printr-o donatie de haine noi campania "Imbraca un copil de Pasti", demarata de Asociatia Europas, dar si prin promovarea mesajului campaniei. Ideea de la care s-a pornit este a unui preot dintr-unul din multele sate sarace ale Romaniei, insa faptele bune se aduna si se multiplica cu ajutorul nostru, al tuturor...  Aceasta campanie are ca focus principal copiii din orasul Magurele, provenind din familii nevoiase. Orasul Magurele este situate la 15 km de Bucuresti, fosta comuna, cu multe sate adiacente. Pana acum au fost identificati, cu ajutorul cadrelor didactice, 63 de copii prescolari si scolari pe care vrem sa ii imbracam in haine noi de Pasti. 23 de copii dintre acestia vor primi haine noi prin implicarea anuntata deja a prietenilor nostri. Mai avem nevoie insa de sprijin pentru ceilalti 40 de copii, care s-ar bucura si ei foarte tare la un set de haine noi de Pasti si mai asteptam sa ajunga cateva liste de copii cu nevoi similare din zona.    In mod cert vom gasi doritori sa se implice in aceasta campanie si printre voi, fie si doar prin diseminarea mesajului campaniei catre prietenii vostri. Insa, cum fapta e mai importanta decat vorba, va asteptam si cu o donatie de haine noi sau cu o sponsorizare cu contract intocmit pentru redirectionarea specifica in acest scop a unei sume pana la 20% din impozitul pe profit, in cazul in care exista aceasta optiune din partea companiilor.    Ce trebuie sa faceti gasiti aici: facebook.com/events
   La fiecare pachet de hainute noi primit pana, cel tarziu, in data de 22 aprilie 2016, ora 16.00, prin contributia Asociatia Europas, punem si un pachet de dulciuri.  Sunam clopotelul pentru adunarea de fapte bune si mai multi copii fericiti de Pasti!
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

22.04.2016 - ora: 18:30 - : Atelier de Paste
    Continuam seria atelierelor de mestesugarit cu unul tematic, Pastele. Va invitam la joaca, la decorat, la pictat si la mestesugarit. Vom realiza cosulete pe paste, vom picta oua si ne vom juca cu lutul. Pentru cei dornici avem pregatite si materialele pe care le vom folosi la felicitarile de Paste.
  Invitam la joaca maricei cu varsta cuprinsa intre 3-7 ani. Numarul maxim de participanti este de 10 copii.
  Donatia recomandata pentru aceasta activitate este de 40 lei/copil participant.
  Va rugam sa confirmati participarea prin email la adresa sainvatammestesugurile@gmail.com sau prin telefon la nr. 0733.022.163. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierii confirmate prin email sau telefonic.
   Unde? Podul lui Sfredelus (str. Drumul Sarii nr. 84, 060157, Bucuresti)
  
  
   Asociatia Lira  
  

14.04.2016 - ora: 10:00 - : Lectie Demonstrativa Learn With Music - pentru copii 1-4 ani
   
   Podul lui Sfredelus  
    Echipa Learn With Music are deosebita bucurie de a sosi in sfarsit si in sectorul 6, Bucuresti!   Astfel, va invitam cu entuziasm la o CLASA DEMONSTRATIVA, GRATUITA:Locatie: Podul lui Sfredelus.   Adresa: Str. Drumul Sarii nr. 84. Dragi parinti, programul Learn With Music urmareste dezvoltarea unei limbi straine (engleza!) inca de la cele mai mici varste, intr-un mod interactiv: prin muzica, joc si miscare! Grupa de varsta a copilasilor prezenti la clasele noastre este cuprinsa intre 1-4 anisori. Fiecare cantecel are desemnata o anume activitate si un instument muzical cu care cei mici se vor familiariza. Vom invata despre membrii familiei, animale, fructe si legume, parti ale corpului, mijloace de transport, etc. 
  Inca nu v-am convins? Atunci va asteptam la SEDINTA DEMONSTRATIVA pentru a intelege practic ce presupune cursul Learn With Music!
06.04.2016 - ora: 18:30 - : De-a olaritul - atelier de olarit pentru copii 3-7 ani
   
   Podul lui Sfredelus  
  Joaca este, in sine, un soi de treaba serioasa pentru copiii nostri, prin care isi dezvolta diverse aptitudini, creativitatea si imaginatia.  
   Va propunem un nou concept de joaca serioasa :)) dezvoltat intr-o serie de ateliere dedicate apropierii copiilor de traditia si mestesugurile romanesti. Primul atelier il inchinam olaritului.  
   Olaritul ?i modelatul lutului sunt printre cele mai vechi indeletniciri ale omului, ulterior ceramica devenind arta pentru bucuria sufletului. Ele sunt prezente in casele noastre prin oale, ulcioare, cani, strachini, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucarii, bijuterii si altele. Dincolo de indemanare, olaritul necesita un ochi atent la detalii ?i un simt artistic in acelasi timp.  
   Pentru unii copii este poate prima ocazie cand se joaca cu manutele lor cu o bucata de lut, pana cand un vas va iesi din mainile lor. Pentru altii poate nu este prima data, de aceea este o ocazie buna pentru a se imprieteni cu aceasta arta si pentru a le stimula dorinta de a cunoaste mai multe.  
   Copiii vor afla despre lut/ argila si despre aceasta arta a modelarii lutului, despre cum se picteaz? obiectele mestesugite si despre cum se ard, la final, toate obiectele perfect autentice create de cei mici.  
   Activitatile vor fi gestionate de Loredana Joita Rosu, mamica din spatele seriei de ateliere mestesugaresti pe care o incepem cu ocazia acestui prim eveniment. Loredana stapaneste mare parte din mestesugurile autohtone si vrea sa imparta pasiunea ei cu copiii, dar se bazeaza si pe mesteri populari autentici, care ii vor fi alaturi la o parte din activitatile viitoare. Mai multe detalii despre ceea ce isi propune aceasta serie de ateliere si fotografii de la primul atelier demonstrativ puteti gasi aici: facebook.com/atelieruldemestesuguri
   Numarul de locuri este limitat: 12 locuri.    Invitam la joaca maricei cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani.    Donatia minima recomandata pentru aceasta activitate este de 50 de lei/ copil participant. Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.
04.04.2016 - ora: 14:00 - : Micul sahist - curs de sah
   
   Podul lui Sfredelus  
    ,,Sahul este un mod de viata, o lume inchistata in 64 de patratele, o fascinatie ireala” - Larry Evans
  Sahul reprezinta cea mai buna modalitate de a exersa gandirea.
  Practicand jocul de sah, copilul intra in contact cu notiuni care-i vor fi de folos pe parcursul anilor urmatori: strategie, ofensiva, defensiva, planificare, sacrifiu, capturare, competitie, rivalitate, anticipare, amenintare, autocontrol, rationament etc. Pentru copil, a cauta si a alege solutia optima este un prim pas catre devoltarea unor factori care, mai tarziu, isi vor gasi aplicarea in activitatea de adult, de la deciziile manageriale pana la cele simple, de zi cu zi.
  Studiile efectuate au dovedit beneficiile pe care le aduce sahul in dezvoltarea personalitatii copiilor si tinerilor, cu rezultate in imbunatatirea performantelor scolare:
   - dezvolta gandirea logica; jucatorul aplica principii strategice si analizeaza consecintele unor mutari;
   - promoveaza imaginatia si creativitatea;
   - dezvolta aptitudinile matematice;
   - stimuleaza capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni;
   - inspira autoperfectionarea;
   - este un mod placut de a petrece timpul;
   - sporeste increderea in sine a copiilor;
   - dezvolta spiritul independent, obligand jucatorul sa ia decizii bazate numai pe propiul rationament;
   - mareste puterea de concentrare;
   - dezvolta atentia distributiva;
  - ii invata pe jucatori sa aiba o atitudine sportiva
  Pe parcursul celor 10 cursuri ne vom dezvolta gandirea logica si aptitudinile matematice, vom promova imaginatia si creativitatea, ne vom stimula capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni, ne vom spori increderea in noi insine si ne vom petrece timpul intr-un mod placut.
  Curs 1 - Descopera tabla de sah si piesele
   Pe parcursul acestei sedinte vom intra in interiorul lumii inchistate in cele 64 de campuri si ne vom imprieteni cu regele, regina, nebunul, calul, tura si pionii. Vom afla mai multe despre posibilitatile de mutare a fiecarei piese, precum si ce mutari putem face sau nu. De asemenea, vom lucra exercitii menite sa ii faca pe cei mici sa inteleaga posibilatile limitate de deplasare ale figurilor si valoarea acestora.
   Curs 2 - Sahul - ce inseamna pozitia de ,,sah”; cum se ameninta regele advers cu dama, turnul, nebunul, calul si pionul; diferenta dintre ,,sah” si ,,mat”
   Curs 3 - Posibilitatile regelui de a iesi din pozitia de sah (fuga, interpunerea, capturarea); rezolvarea de diagrame
   Curs 4 - Rocada (cum se realizeaza si felurile ei); cand nu se poate face rocada, care este scopul ei.
   Curs 5 - Legarea pieselor; ce este si cum o folosim pentru a obtine un avantaj
   Curs 6 - Fazele unei partide de sah (deschiderea, jocul de mijloc si finalul - ce trebuie urmarit in cadrul fiecarei etape); primul joc individual
   Curs 7 - Finaluri de partide, modalitati de a da ,,mat”
   Curs 8 - Matul cu doua turnuri (deprinderea celei mai rapide metode de a da mat cu aceste piese)
   Curs 9 - Atacul dublu (descrierea acestei tactici prin care se obtine capturarea pieselor adverse).
  Curs 10 - Remiza - situatiile in care o partida se termina la egalitate (ce este remiza, diferenta dintre ,,mat” si ,,pat”). La ultimul curs vom lucra pe principiile de baza ale mutarilor din sah, astfel incat cei mici sa poata dezvolta abilitatea de a lucra singuri mai departe si de a-si dezvolta noua pasiune!
  Fiecare curs va cuprinde o lectie noua, urmata de rezolvarea de diagrame, testarea cunostintelor si jocul propriu-zis. Toate acestea se vor desfasura cu materiale (tabla didactica de prezentare, teste, diagrame, fise educative, carti) care-i vor antrena si le va mentine curiozitatea copiilor, dornici sa afle la fiecare lectie lucruri noi.
    ,,N-avem cuvinte destule ca sa indemn pe parinti si pe dascali sa indrume perocuparile elevilor spre sah” - Mihail Sadoveanu
  Cursurile vor avea o durata de 1 h si se vor desfasura in fiecare zi de luni, in perioada 28 martie - 6 iunie 2016, incepand de la ora 14.00. In perioada sarbatorilor pascale, in data de 2 mai 2016, cursul nu se va tine si va fi reprogramat pentru saptamana urmatoare.
  Donatia minima recomandata este de 25 lei/ sedinta/ copil participant, respectiv 250 lei/ curs.
  Cursurile vor fi tinute de Mihaela Miu, instructor de sah cu pregatire de a initia copiii (cu varsta intre 6 si 12 ani) in tainele sportului mintii. Mihaela are cunostinte in educatia si psihologia copilului (a absolvit Facultatea de Psihologie) si este autoarea a doua carticele de sah pentru copii: "Micul sahist" si "Invatam sah cu Sclipi", auxiliare excelente pentru aplicarea si testarea cunostintelor. Diagramele, rebusurile, jocurile si anagramele care se gasesc in aceste carti vor constitui o modalitate placuta de petrecere a timpului liber si de imbogatire a cunostintelor si vocabularului. Detalii:
   edituradph.ro/product=483
   edituradph.ro/product=482
  Pentru inscrieri, va rugam sa ne scrieti pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta. O grupa va fi formata din 6-8 copii.
19.03.2016 - ora: 10:30 - : Joaca senzoriala de sambata
    Cotinuam seria cromatica a atelierelor senzoriale, inspirati chiar de aceasta primavara timpurie, cu explorarea culorii roz in diverse mini-activitati interesante si distractive pentru copii, dezvoltate pe principiul interactiunii naturale cu obiecte reale.  
  De data aceasta, invitam toddlerii sa recupereze animalutele din marea roz de pe planeta de jeleu. Ne asteptam sa avem si baietei la explorare caci rozul este culoarea preferata a multor fete :)))
  Activitatile vor fi gestionate de Cranta Crina, fondatoarea Arte Liebere. Crina lucreaza din 2002 cu copii de diferite varste in varii contexte (tabere, gradinite, muzee etc.), invatandu-i, prin arta, sa creasca frumos. Ritmul marilor descoperiri va fi dictat, ca de obicei, de copii.  
  Atelierul este gratuit si dureaza pana la 1 h 30 min. Numarul de locuri este limitat: 10 locuri.   Invitam la joaca voinicei cu varsta cuprinsa intre 1, 6 si 3,5 ani.   Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.   Podul lui Sfredelus este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit. Locatie: Str. Drumul Sarii nr. 84, Bucuresti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  

12.03.2016 - ora: 10:30 - : VERDE la joaca senzoriala!
    Vine, vine, priiimavaaara! Se asterne-n toaaata taraaa!  
  Invitam toddlerii curiosi la un atelier in care isi vor dezvolta inteligenta emotionala, creativitatea, simtul cromatic si capacitatea de proiectare prin intelegerea empirica a unor principii legate de rezistenta materialelor si de optica.   
  Va propunem un atelier complex, in care culoarea de (dez)ordine va fi verde! Pentru ca verdele este culoarea primilor muguri si pentru ca viiine primavara, anotimpul in care ne bucuram de cresterea lor, va invitam sa ii priviti cum cresc, alaturi de noi, prin joaca senzoriala!  
  De la modelaj cu diverse tipuri de materiale modelatoare pana la mici explorari si descoperiri arheologice, cei mai mici parteneri de joaca ai nostri le vor face pe toate... Cine poate spune ce sta ingropat de atata amar de vreme in tinutul verde ?! Vom publica marile descoperiri dupa ce vom termina joaca...  
  Nu vom uita nici de mamici... ii vom ajuta pe cei mici sa isi surprinda mamele cu un cadou memorabil realizat cu manutele lor mici. Pentru unele mamici ar putea fi chiar primul, nu-i asa ? (nu va vom divulga mai mult inca :D)   
  Activitatile vor fi gestionate de Cranta Crina, fondatoarea Arte Liebere. Crina lucreaza din 2002 cu copii de diferite varste in varii contexte (tabere, gradinite, muzee etc.), invatandu-i, prin arta, sa creasca frumos.  
  Atelierul este gratuit si dureaza pana la 1 h 30 min. Numarul de locuri este limitat: 10 locuri.   Invitam la joaca voinicei cu varsta cuprinsa intre 1, 6 si 3,5 ani.   
  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join/ Merg nu este suficienta.  Podul lui Sfredelus este un proiect initiat de Asociatia Lira Projects, organizatie non-guvernamentala si non-profit.Locatie: Str. Drumul Sarii nr. 84, Bucuresti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  
  
  
05.03.2016 - ora: 10:30 - : Atelier de personalizat incaltari vechi!
    Hai, veniti cu mic, cu mare, ca in pod e sarbatoare !!!  
  Incepand din 5 martie, Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit va primi voinicei (1 - 3,5 ani) la joaca senzoriala cu frecventa zilnica. Evenimentul de debut este organizat impreuna cu un prieten al copiilor, Diane Marie Studio - Atelier de pantofi - cu divizia MiniMee, incaltaminte soft sole, si va fi dedicat cuplului mama-copil. Va propunem transformarea incaltarilor vechi si confortabile, de care nu mai vreti sa va mai despartiti, nici tu, nici prichindelul tau, in unele noi si perfecte pentru purtatul impreuna in continuare.  
  Artistul nostru va ghida traseul astfel incat incaltarile vechi (cizme, ghete, pantofi etc) sa capete din nou stralucire, tradusa intr-o maniera personala, cu o puternica incarcatura emotionala, pentru plimbari lungi si mai placute ca niciodata. Fie ca este vorba de un mesaj-simbol sau de o decoratiune mica si simpatica, la inspiratia voastra sau in functie de sugestiile artistului nostru, mamicile vor putea decora incaltarile copiilor, iar copiii incaltarile mamicilor.    Acest eveniment este gratuit si se adreseaza mamicilor si voiniceilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 3,5 ani. Atelierul dureaza pana la 2 (doua) ore. Numarul de locuri este limitat: 10 cupluri mama-copil.    Activitatile vor fi gestionate de Oana Mihaila, artist plastic, colaborator de lunga durata al Diane Marie Studio - Atelier de pantofi, atelier de incaltaminte lucrata manual, usor de personalizat si de lucrat seturi mama-copil, in functie de imaginatia proprie, cu toata atentia necesara unor produse excelente.  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti un email la adresa: podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza inscrierilor confirmate in scris, pe email. Simpla apasare a butonului Join nu este suficienta. Locatie: Str. Drumul Sarii nr. 84, Bucuresti.
  
  
   Podul lui Sfredelus  

Teatrul de Magie English Kids Academy Mancare gatita doar la comanda: Comanzi AZI - Mananci MAINE ! Fastrackids Bekid.ro - Magazin Online Articole Copii, Produse Bebelusi, Preturi de Producatori Baby Boom Show Gymboland Hotel Iaki, Hotel Mamaia, Hotel pe Plaja in Mamaia, sejur familii cu copii Pensiunea Bonsai din Busteni ~ Restaurant & Pensiune Ferma Club 5* - Cazare la Munte aproape de Bucuresti - 20 min de Sinaia Pensiunea Casa Boiereasca, Locul unde natura te inconjoara, Pensiune Moieciu Vila Rocco - Cazare Eforie Nord