Gradinita Montesara
Prezentare firma

Montesara este gradinita si scoala primara Montessori deschisa in zona de sud a Bucurestiului, la 3-5 minute de statia de metrou Aparatorii Patriei.
  
   La Montesara, ne ghidam, copii si adulti in egala masura, dupa urmatoarele valori:
   RESPECT - ii tratam pe ceilalti asa cum dorim sa fim noi insine tratati;
   AUTONOMIE si COLABORARE - incercam sa ne descurcam singuri in orice situatie si avem incredere in fortele proprii. Oferim sprijin neconditionat, atunci cand ni se cere, si suntem deschisi in a cere ajutor cand chiar avem nevoie.
   LIBERTATE in cadrul unor LIMITE  ACCEPTATE - facem ceea ce dorim, tinand cont de regulile stabilite, impartasite si respectate de intreaga comunitate de copii si adulti din Montesara;
   EVOLUTIE CONTINUA - invatam cu placere pentru a fi in fiecare zi mai buni si a ne construi vieti implinite si pline de sens.
  
   Facem inscrieri la urmatoarele grupe de copii:
   GRADINITA - copii intre 2,5 - 5,5 ani
   SCOALA PRIMARA - clasele pregatitoare, I-a si a II-a - comunitatea Montessori 6-9 ani.
  
   Ce oferim la Scoala Montesara:

  
    
 • Educatoare si invatatoare licentiate, cu experienta in sistemul de stat si privat, precum si in pedagogia Montessori, care imbratiseaza in mod natural, in lucrul cu copiii, misiunea, valorile si obiectivele de educatie si de viata in comunitate in care crede scoala si gradinita Montesara.
 •   
 • Un mediu prietenos, sigur si stimulativ de dezvoltare a copilului, cat mai aproape de principiile pedagogiei Montessori.
 •   
 • Spatiu de joaca in aer liber (pomi fructiferi, gradina de legume, nisipar, spatiu liber)
 •   
 • Program intensiv de invatare a limbii engleze inclus in pachetul de baza. Program bilingv la grupa de gradinita.
 •   
 • Un curs de limba engleza cu 2 sesiuni pe saptamana sustinut de profesorii nostri calificati
 •   
 • Asistent medical prezent 8 ore/zi in cadrul scolii
 •   
 • Mesele in sistem catering asigurate de un furnizor verificat de noi, care ofera mancare sanatoasa si gustoasa, dupa un meniu special gandit pentru copii de catre un nutritionist, si care detine toate autorizatiile necesare. Meniul este fara zahar, fara carne de pui, doar curcan si vita si cu lactate BIO. Masa zilnica de fructe, in plus fata de meniul oferit de firma de catering.
 •   
  

Credem ca este important:

  
    
 • sa sadim in fiecare copil dragostea de a invata
 •   
 • sa sprijinim copiii sa devina independeti si siguri de capacitatea lor de a reusi
 •   
 • sa stimulam formarea unor deprinderi de viata bune cum ar fi auto-disciplina, concentrarea, perseveranta sau lucrul bine facut
 •   
 • sa incurajam bunele maniere si respectul pentru ceilalti
 •   
 • sa ajutam copiii sa se integreze cu bucurie si usurinta in grupul lor de copii
 •   
  

ECHIPA EDUCATIONALA - 2017-2018
  
   Educatoarea de la Comunitatea de 3-6 ani este absolventa a Colegiului Montessori Saint Nicholas din Dublin, cu experienta de 8 ani in predarea copiilor din comunitatea de varsta 3-6 ani. Ea a absolvit Facultatea de Litere, sectia engleza-religie, in Romania, dupa care a predat toti acesti ani in Irlanda. Din august 2017 va incepe activitatea ca educator principal la gradinita Montesara.
  
  Alaturi de ea, sunt prezente la clasa doua educatoare asistente, una dintre ele absolventa a Liceului Pedagogic si a Facultatii de Psihologie, avand totodata si un curs de specializare ca asistent in pedagogia Montessori. Cealalta educatoare asistenta este de asemenea licentiata a Facultatii de Teologie si Asistenta Sociala, cu peste 5 ani de experienta in predarea la copii prescolari si scolari.

  Profesoara - invatator de la Scoala Primara este absolventa unui liceu pedagogic si licentiata a Facultatii de Litere, sectia engleza-romana, cu 11 ani de experienta in sistemul educational de stat si privat. Ea a finalizat cu succes primul an de pregatire in educatia Montessori, la Institutul Duhovka din Praga, cu multe ore de studiu si practica supervizata.

Date de contact
Adresa: Intr. Balaci nr. 9-11, sector 4
  Cartier: Aparatorii Patriei
  Reper: 3-5 minute de la statia de Metrou Aparatorii Patriei
  
   Montesara  
Numere de telefon:      Tel. mobil: 0745.637.307 sau 0745.766.424
Persoana de contact:      Carmen Olariu sau Sonia Suteu
Internet: Site web: www.montesara.ro
E-mail: office@montesara.ro
Galerie foto
Evenimente
29.05.2017 - ora: 18:00 - : Educatia Montessori - de la teorie la practica
    Scoala si Gradinita Montesara va invita la o prezentare a metodei pedagogice Montessori sustinuta de dna Mariana Ulita, presedinte al Asociatiei pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori in Romania si director la Montessori Institute of Bucharest.
   Dincolo de experienta zilnica a relatiei cu copiii nostri ne intereseaza sa intelegem care sunt motivele pentru care ei se comporta diferit de la o perioada de crestere la alta. Rolul nostru ca adulti este sa urmam indeaproape aceasta crestere, sa intelegem nevoile tranzitorii ale copilului si sa raspundem adecvat in fiecare moment, cerand ceea ce copilul are capacitatea sa faca, acceptand si ajutand limitarile fiecarei varste. Umorul si jocul sunt doua ingrediente indispensabile, dar si ele pot fi servite si consumate doar in limitele trasate de specificul fiecarui interval al varstelor.
   Va oferim prin acest atelier, ocazia de a lega, cu umor si spontaneitate, informatiile teoretice Montessori de bucuria si simplitatea aplicarii lor in practica.    Dincolo de experienta zilnica a relatiei cu copiii nostril, ne intereseaza sa intelegem care sunt motivele pentru care ei se comporta diferit de la o perioada de crestere la alta. Rolul nostru ca adulti este sa urmam indeaproape aceasta crestere, sa intelegem nevoile tranzitorii ale copilului si sa raspundem adecvat in fiecare moment, cerand ceea ce copilul are capacitatea sa faca, acceptand si ajutand limitarile fiecarei varste. Umorul si jocul sunt doua ingrediente indispensabile, dar si ele pot fi servite si consumate doar in limitele trasate de specificul fiecarui interval al varstelor.    Va oferim prin acest atelier, ocazia de a lega, cu umor si spontaneitate, informatiile teoretice Montessori de bucuria si simplitatea aplicarii lor in practica.
   Programul atelierului:
   Partea I    - intre nastere si maturitate
   • viziunea Mariei Montessori asupra dezvoltarii fiintei umane; • ce putem si ce nu putem sa cerem copilului in diferite perioade ale cresterii; • umorul la copiii de diferite varste; • jocuri ale copiilor si cum reflecta ele specificul fiecarei perioade
   Partea a II a - atitudinea adultului intre intelegere, blandete si fermitate
  Costul participarii este de 50 lei. Va rog sa ne confirmati prezenta pana miercuri, 24 mai, la adresa de mail: office@montesara.ro sau la tel. 0745.637.307.    
  
    
     Gradinita Montesara     Gradinita Montesara    
  

09.05.2017 - ora: 17:30 - : Va invitam sa ne cunoasteti
    Invitam parintii care doresc pentru copiii lor un mediu de crestere ce imbina principiile pedagogiei traditionale cu cele ale educatiei Montessori la o intalnire la Gradinita si Scoala primara Montesara, in data de 9 mai, la orele 17:30.    La Montesara oferim un cadru armonios de dezvoltare, centrat pe independenta si libertatea copiilor in interiorul unor limite trasate si acceptate de comun acord, in cadrul comunitatii de parinti, copii si educatori, un mediu care sa asigure si sa respecte ritmul de crestere a fiecarui copil in parte.    Dorim sa va facem cunoscuta propunerea noastra educationala pentru anul scolar 2017-2018, pentru care am deschis inscrierea in urmatoarele grupe si clase:
   Gradinita:
  • Clasa Explorers
- Grupa de gradinita Montessori, cu educatoare care a finalizat un an de specializare la Praga, cu mediu si materiale specifice unei clasei Montessori si cu asistente certificate in aceasta pedagogie. Inscriem copii peste varsta de 2,5 ani.
   • Clasa English First - Grupa de gradinita cu predare bilingva in romana si engleza, cu copii incepand de la varsta de 2,5 ani.
   Scoala primara:
  • Clasa Adventurers
- clasele pregatitoare, I-a si a II-a de inspiratie Montessori
   Va invitam pe data de 9 mai sa ne cunoasteti, sa vedeti clasele si sa aflati mai multe despre cele doua grupe care functioneaza deja la Montesara: Explorers si Adventurers.
   Anul acesta deschidem si o grupa noua: English First cu predare bilingva romana si engleza pentru care vom face o prezentare dedicata pe data de 15 mai 2017.

   In cadrul prezetarii de joi, 9 mai, ne propunem sa atingem urmatoarele aspecte:
   1. Cum se aplica la clasa pedagogia Montessori in imbinare cu educatia traditionala (informatii generale, descrierea pe scurt a metodei, care sunt efectele acesteia asupra dezvoltarii copilului);    2. Cele 8 principii Montessori pe care le urmam;    3. Ariile curriculare - ce invatam, cum si de ce;    4. Oferta educationala Montesara
   La intalnire vor fi alaturi de noi educatoarea de la grupa de gradinita si invatatoarea de la scoala primara care imbina pedagogia Montessori cu cea traditionala. Ambele incheie un an de specializare la Praga in pedagogia Montessori in aceasta vara, urmand sa isi continue formarea pana la obtinerea certificarii internationale ca pedagogi Montessori. Ele va vor impartasi din experienta lor la clasa de pana acum precum si ceea ce isi propun sa realizeze impreuna cu copiii in noul an educational.
   Va propunem ca prima intalnire sa fie doar pentru adulti, iar ulterior vom stabili o intalnire cu adulti, copii si personal educational.    Va invitam sa va inscrieti la prezentare printr-un mail pe adresa: office@montesara.ro sau la telefon 0745.637.307.   Asteptam cu multa bucurie sa ne cunoastem!  
  
  
   Gradinita Montesara  

Teatrul de Magie English Kids Academy Bekid.ro - Magazin Online Articole Copii, Produse Bebelusi, Preturi de Producatori DanceMasters 2018 Baby Boom Show Gymboland Bio-Curatenie.com - Curatenie Prahova, Buzau, Ilfov si Bucuresti Teatrul Magic Art - teatru de papusi, animatie, clovni, face-painting, baloane modelate, karaoke, petreceri pentru copii Editura Litera Clubul Sportiv Olimpic Triumf Pensiunea Bonsai din Busteni ~ Restaurant & Pensiune Ferma Club 5* - Cazare la Munte aproape de Bucuresti - 20 min de Sinaia