Scoala Primara Libera Waldorf
Prezentare firma

  Dragi parinti, va invitam la o discutie deschisa despre mediul scolar in care v-ati dori sa evolueze copilul dumneavoastra si care sunt cu adevarat nevoile copilului la inceputul traseului sau scolar. Copilul si nevoile acestuia reprezinta esenta demersului pedagogic in scoala noastra.  

Scoala Primara Libera Waldorf este un proiect sub egida Asociatiei Christophori International, asociatie non-profit ce are ca scop promovarea, implementarea si dezvoltarea educatiei sanatoase pornind de la principiile pedagogiei Waldorf fondata de catre Rudolf Steiner.

  

Abordand copilul prin prisma celor trei forte sufletesti: gandire, vointa si simtire, aceasta forma de invatamant imbina arta si stiinta, miscarea si activitatile practice. Rezultatul este dezvoltarea armonioasa a copilului si stimularea gandirii vii, interesul pentru cunoastere si descoperirea lumii inconjuratoare, spiritul solidar si libertatea interioara a fiecarui copil.

  

Misiune
   Misiunea noastra este sa oferim copiilor un mediu educational plin de armonie, caldura si siguranta, in care imaginatia si creativitatea sa infloreasca; sa le oferim o evolutie sanatoasa in primii ani ai dezvoltarii lor intr-o atmosfera in care acestia sa se simta protejati si insotiti pe propriul lor drum.
   Sa-i primim pe copii cu veneratie,
   Sa-i educam cu iubire si
   Sa-i trimitem mai departe in libertate ” (R. Steiner)

  

Colaboarea si comunicarea parinti-pedagogi-scoala
   In cadrul Scolii Primare Libere Waldorf colaborarea dintre parinti si scoala este favorizata in special de intalnirile cu parintii, in cadrul fiecarei clase, vizitele sau intalnirile individuale parinti   pedagogi, seri de discutii generale, conferinte, seminarii pe diferite temeintalniri de natura administrativa, serbarile, atelierele si toate evenimentele artistice, intalnirile profesorilor. 

  

Autorizare

  
      
  • Internationale Assoziation f r Waldorfp dagogik (IAO) cu sustinerea Federatiei Waldorf din Romania; IAO a avizat proiectul de infiintare a Scolii Primare Libere Waldorf.
  •   
  • Comisia Nationala pentru Alternative Educationale (la scolile functionand intr-o alternativa educationala, aceasta aprobare reprezinta o etapa preliminara procesului de autorizare obisnuit).
  •   
  • Ordinul Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 5391/21.08.2012.
  •   
  

Locatie
   Cursurile si atelierele after-school (pentru cei care aleg programul prelungit) se desfasoara intr-o cladire complet renovata si amenajata in stil Waldorf, situata intr-o zona linistita din Bucuresti, pe str. Scarlatescu nr. 50 (zona Banu Manta   Pia?a Victoriei) in apropierea parcului Kiseleff.

  

Programul afterschool
   In cadrul programului after-school, copiii merg zilnic in parcul aflat in apropiere (Kiseleff). La intoarcere, dupa gustarea de dupa-amiaza, copiii pot participa la diverse activitati, precum ateliere de creatie, ore de muzica si desen sau cursuri de inot.

  

Alimentatie
   Scoala pune la dispozitie un program de nutritie elaborat si sustinut in parteneriat cu restaurantul Casa Satya, asigurand copiilor o alimentatie sanatoasa zi de zi, conform cu nevoile lor de dezvoltare.

  

Ce declara parintii despre Scoala Libera Waldorf?
   “Pentru mine Waldorf nu este o alternativa, ci este sistemul educational in care am ales constient sa imi inscriu fetita inca din gradinita  (in clasa a doua la acest moment).  
   Faptul ca in  centrul  scolii se afla copilul si nevoile lui precum si dorinta de a-l insoti in dezvoltarea lui personala m-a convins inca de la primele discutii cu pedagogii. 
   Intai la gradinita si apoi la scoala, fetita mea a crescut comunicativa, luminoasa, responsabila si sociabila. 
   Este la fel de mult o scoala pentru noi parintii, precum si pentru fetita noastra. Am invatat cum sa comunicam mai bine, cum sa o insotitm in procesul educativ si in dezvoltarea ei ca OM.” Loredana Niculae, mama Waldorf din 2006 (Presedinte NNC Global Inovative Services)

  

“Printre multele daruri pe care le-am primit odata cu venirea pe lume a copiilor mei, unul dintre cele mai importante a fost descoperirea sistemului de invatamant Waldorf. Ceea ce se intampla aici, atat in gradinita, cat si in scoala, se inscrie atat de armonios in sfera firescului, a normalitatii, a cresterii nefortate, incat nu pot sa imi imaginez un alt mediu mai potrivit pentru educarea copiilor.
   Adultul, dascalul, conduce copilul catre cunoastere fara sa intervina intruziv, fara sa forteze copilul sa intre intr-un anumit sablon pe care si l-a construit despre “copilul cuminte”, sau “copilul silitor” sau “copilul model”, ci permitandu-i sa fie COPILUL care este. 
   Uitandu-ma in spate la propria mea evolutie scolara, realizez cat de important ar fi sa le hranim copiilor increderea in ei si in ceilalti, abilitatile sociale, valorile umane. Folosirea artei, a activitatilor practice si a jocului in Waldorf, cultivarea deopotriva a vointei si a simtirii, alaturi de gandire, pun premisele formarii unui om intreg, dezvoltat in toate aspectele fiintei sale.” Daniela Lina, mama Waldorf din 2006 (Notar Public)

  

Lara a fost printre primii elevi inscrisi la Scoala Libera Waldorf. Mi-a placut de la inceput ca am putut sa ne implicam cu idei si sa ne spunem dorintele legate de cum va arata scoala copilului nostru. 
   Intreg procesul de integrare a decurs firesc, intr-un peisaj in care toata lumea se plange de procedura de inscriere - cozi, atentii, liste de asteptare, incertitudine. Nu spun ca totul s-a intamplat natural, au fost si probleme inerente oricarui inceput.
    Insa e un sentiment foarte linistitor sa fii parte dintr-un mediu in care stii ca iti sunt ascultate nevoile si ca poti incerca, impreuna cu ceilalti parinti, conducerea scolii si pedagogii, sa gasesti o solutie pentru orice ar aparea pe drum, sa ai o comunicare reala cu cei pe mana carora iti lasi copilul o buna parte din zi. 
   Am fost recent la o petrecere de copii si am realizat ca eram singurul parinte care nu se plangea de problemele de caracter ale invatatorului, de ceilalti parinti, de cerintele absurde, de metoda de educare...
    Pedagogia Waldorf ni se potriveste si ca stil de viata si chiar ne-a deschis calea catre multe principii de viata sanatoasa Teodora Neagu, mama Waldorf din 2009 (Jurnalist)

Oferta
-

Date de contact
Adresa: Str. Berthelot nr.25, sector 1
Numere de telefon:      Tel. mobil: 0722 484 206; 0732 439 036
Persoana de contact:      Daniela Lina, Alina Visan
Internet: Site web: www.scoalalibera.ro
E-mail: office@scoala-waldorf.ro
Galerie foto


Teatrul de Magie English Kids Academy Bekid.ro - Magazin Online Articole Copii, Produse Bebelusi, Preturi de Producatori Kids Decor: Lenjerie patut - Saci de dormit copii - Mobilier copii - Protectii copii Gymboland Bio-Curatenie.com - Curatenie Prahova, Buzau, Ilfov si Bucuresti Teatrul Magic Art - teatru de papusi, animatie, clovni, face-painting, baloane modelate, karaoke, petreceri pentru copii Editura Litera Clubul Sportiv Olimpic Triumf Pensiunea Bonsai din Busteni ~ Restaurant & Pensiune Ferma Club 5* - Cazare la Munte aproape de Bucuresti - 20 min de Sinaia