Ai indoieli despre cum sa decorezi camera copiilor tai? Sau ai o camera de joaca si nu stii ce sa faci pe pereti?

In primul rand, trebuie sa stii ca tema si culoarea vor fi piesele fundamentale; ele vor fi cele care vor capta atentia in principal.

Este important sa faci din acest spatiu un loc confortabil, distractiv si placut. Desi poate nu pare, un copil mic va fi mai fericit atunci cand camera lui este un loc distractiv si de vis.

Tapetul a revenit in prim-plan, ceea ce se credea invechit revine la viata, devenind un element esential in decoratiunile interioare si preferatul celor mici pentru a-si amenaja spatiile.

Exista o lume de posibilitati pentru camerele copiilor atunci cand vine vorba de tapet. Iti vom da cateva sfaturi despre cum sa integrezi diferite stiluri.

Ofera senzatia de spatiu marit

Principala problema a fiecarui parinte este lipsa de spatiu din camera celor mici. Jucariile sunt peste tot, dulapurile cu haine sunt omniprezente, iar totul pare inghesuit.

De aceea, ai avea nevoie de mici trucuri, care sa-ti ofere senzatia de spatiu mai mare. In acest sens, folosirea tapetului te poate ajuta.

Pentru o camera mica, alege un tapet cu dungi verticale sau un model in nuante deschise, pastelate, astfel incat sa obtii iluzia de mai mult spatiu.

Totodata, poti varia modul in care aplici tapetul in camera celor mici. Nu esti obligat sa folosesti tapet pe toti peretii, iar daca marimea incaperii iti permite, un perete acoperit este suficient.

Tine cont de preferintele celor mici, astfel incat sa le exprime personalitatea!

Se aplica usor si rapid

Cand ai copii si timpul pare ca se comprima, de aceea amenajarea camerei nu trebuie sa-ti ocupe toate orele ramase libere dintr-o zi.

Si cum vopsirea peretilor dureaza si implica o atentie sporita, poti monta un tapet de calitate, care se aplica usor si repede.

Cu ajutorul tapetului, poti scoate in evidenta si piesele de mobilier. Daca acestea sunt monocrome, un perete tapetat in nuante vii va oferi un impact deosebit intregii camere.

Are un cost redus

Vrei sa amenajezi camera copiilor cu elemente speciale din lemn, piatra sau caramida?

Vei constata ca aceste materiale au un pret ridicat, iar folosirea lor implica un efort financiar considerabil. Tapetul este solutia!

Pentru a urma acelasi stil de amenajare, alege un tapet care imita piatra sau caramida, astfel incat sa capeti efectul dorit.

Transforma camera intr-un spatiu creativ

Dupa ce ai ales tapetul ca element principal pentru decorarea camerei copiilor, trebuie sa iei in considerare anumite aspecte ale camerei, cum ar fi spatiul pe care copilul il va folosi pentru diferite sarcini.

Imagini de fundal cu motive curioase si amuzante pot fi asezate la capul patului. Pentru zonele de relaxare ale copilului poti folosi tapet in culori pastelate sau calde. Zonele de joaca pot fi decorate cu tapet viu colorat, cu o varietate de motive si modele.

Pentru copiii mai mari, cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, care au deja noi interese, poti folosi culori si modele mai sobre, dar pastreaza intotdeauna accentele de distractie.

Daca optezi pentru un tapet geometric sau floral, poti tapeta toti peretii, atata timp cat acestia au un ton de fundal moale. Dungile si punctele pot fi usor combinate cu un alt motiv care ii place copilului.

Cu aceste recomandari pe care ti le-am oferit, poti fi sigur ca vei alege cel mai bun tapet pentru camera copiilor tai.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *