Lenjeria nu este doar o alegere estetica; este despre cum se simte pe pielea ta. Inainte de a merge la shopping pentru noul tau body sexy din dantela florala sau setul de trei piese mult visat citeste mai jos pentru a face alegerea potrivita pentru tine. 

Astăzi, vorbim de țesături. Ce tipuri de țesături sunt populare pentru lenjerie intima? Cum le puteți identifica și pentru ce sunt folosite?

Următoarele trei țesături sunt unele dintre cele mai populare textile utilizate în industria de astazi de lenjerie sexy de dama. Citiți mai departe pentru a vedea lumea țesăturilor de lenjerie și modul în care sunt utilizate.

Satin

Stim cu totii că „satinul” nu este același lucru cu „mătase”. Deci, ce este satinul?

Satinul este țesut cu o direcție a firelor sale încrucișându-se peste mai multe fire care merg în cealaltă direcție. Acest lucru captează un plus de lumină și creează un finisaj neted și strălucitor.

Satinul poate fi făcut din mătase, dar poate fi și din poliester, raion și chiar bumbac. (Țesăturile din satin realizate din fibre mai scurte, cum ar fi bumbacul și raionul, sunt de obicei numite „satin” și au mai puțină strălucire.) Se poate chiar întinde, cu adăugarea de elastan (cunoscut și sub numele de Spandex).

De ce este satinul atât de popular pentru lenjerie? Ei bine, este frumos! În plus, satinul are o atingere mai fină decât țesătura simplă, așa că este perfect pentru articolele de îmbrăcăminte care stau aproape de piele. 

Îl vei găsi în aproape orice tip de lenjerie intima, de la cupa unui sutien până la un neglijeu sau halat de seara.

Dantela

Dantela este una dintre cele mai emblematice țesături de lenjerie. Indiferent dacă este o țesătură plină sau un ornament minuscul, delicatețea dantelăi o face perfectă pentru lenjerie intima

Dantela de lenjerie modernă este aproape întotdeauna făcută la mașină, adesea din nailon, cu elastan adăugat pentru întindere atunci când este necesar. Este uneori făcută cu fire metalice sau chiar fibre de bumbac pentru o mână mai groasă.

Dantela este de obicei realizată cu motive florale sau botanice, dar modelele geometrice au devenit mai comune în ultimii ani.

Îl poți observa căutând material care este alcătuit din motive decorative și spațiu deschis. Chiar și dantelă ieftină poate ridica un design de lenjerie de la simplu la uimitor. 

Bumbac

Puteți asocia această țesătură cu sertarul pentru tricouri, dar bumbacul este peste tot în lumea lenjeriei intime.

Lenjeria de bază din sertarul dvs. este probabil făcută din bumbac. Partea din față a țesăturii din tricot este netedă, în timp ce veți vedea micile „bucle” ale tricotului dacă vă uitați cu atenție la spate.

Microfibră

Țesătura din microfibră este realizată din fibre sintetice foarte subțiri, oferind țesăturii o mână ultra-moale. 

Țesăturile din microfibră sunt populare în toate industriile în acest moment, dar cele făcute pentru lenjerie intima sunt de obicei un tricot subțire. Ele pot fi realizate din poliester, nailon sau raion, de obicei cu elastan adăugat pentru întindere.

Microfibra este adesea folosită pentru lenjeria de corp, deoarece elimină umezeala și se simte ușoară și aerisită pe piele. O veți găsi, de asemenea, în lenjerie de lounge ultra-moale, super-slinky, lenjerie de noapte și lenjerie de corp.

Chiloții aceia fără cusături pe care îi iubești? Din microfibră probabil. Această țesătură este, de asemenea, folosită în mod obișnuit pentru un finisaj neted al sutienelor pentru tricouri.

Și asta e tot! Care dintre aceste țesături este preferată să porți? Cauți ceva în mod special când faci cumpărături pentru lenjerie?

2 thoughts on “Cele mai comune 4 tipuri de tesaturi de lenjerie intima

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol care m-a ajutat sa inteleg mai bine caracteristicile tesaturilor din care este confectionata lenjeria intima. Acum voi putea face achizitii mai inteligente si voi sti cum sa ingrijesc corect piesele mele de lenjerie.

  2. Articolul este foarte util pentru cei care doresc sa inteleaga diferenta dintre cele patru tipuri de tesaturi de lenjerie intima mentionate. Este important sa stii cum sa alegi materialul potrivit pentru confortul si sanatatea ta. Recomand citirea acestui articol pentru a face o alegere informata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *