Un chist ganglionar este o excrescenta plina de fluid, care apare in general in jurul incheieturii sau la mana. Uneori, poate sa se dezvolte si in jurul gleznei sau a labei piciorului. Cand vine vorba despre dimensiune, poate varia de la 2 cm. in diametru pana la ceva atat de mic incat nu va putea fi detectat de persoana in cauza.

Durerea sau disconfortul sunt simptome ale chisturilor ganglionari, in special atunci cand articulatia afectata este miscata. Daca excrescenta se afla in apropierea unui nerv, persoana afectata de chistul ganglionar va simti o amorteala sau o senzatie usturatoare.

Conform medicilor, un chist ganglionar nu este ceva pentru care ar trebui sa va faceti griji – nu sunt de natura canceroasa. Mai mult, tinde sa dispara de la sine dupa o vreme. Cu toate acestea, un doctor il poate elimina foarte usor, de cele mai multe ori, prin drenarea fluidului din cadrul excrescentei cu ajutorul unui ac.

Uneori, sunt recomandate interventii chirurgicale pentru eliminarea lor. Dar, fie ca fluidul este drenat sau excrescenta este eliminata cu totul, este posibil sa creasca la loc. Acest fapt este in special adevarat daca articulatia este uzata sau este lezata.

Va displace ideea de a avea un ac infipt in respectivul nodul sau sa fie eliminat cu un scalp si din acest motiv sunteti dispusi sa asteptati pana trece de la sine? Ei, iata cateva sfaturi ce va vor ajuta sa reduceti durerile si disconfortul, poate chiar sa grabiti procesul de vindecare; astfel, minimizand impactul pe care un chist ganglionar il poate avea asupra calitatii vietii voastre:

Comprese calde
Inmuiati un prosop mic in apa calda. Stoarceti-l si impaturiti-l. Puneti-l peste chistul ganglionar si lasati-l acolo pana cand s-a racit. Repetati acest proces de mai multe ori intr-o zi sau de fiecare data cand doriti sa atenuati durerile si disconfortul. O compresa calda poate accelera dezumflarea excrescentei pline de fluid.

Pasta de turmeric
Adaugati cateva picaturi de apa la o jumatate de lingurita de turmeric si amestecati bine. Pasta rezultata ar trebui aplicata direct peste umflatura si lasata sa actioneze pentru cateva minute. Toata lumea cunoaste proprietatile antiinflamatoare, minunate ale turmericului, acesta fiind motivul pentru care poate sustine vindecarea chisturilor ganglionare. Totodata, puteti include turmericul si in dieta.

Pliculete de ceai verde sau negru
Nu conteaza daca il preferati pe unul mai mult decat pe celalalt pentru ca oricare va poate ajuta de fiecare data cand un chist ganglionar va cauzeaza dureri si disconfort. Tot ce trebuie sa faceti este sa umeziti pliculetul de ceai verde sau de ceai negru si sa il plasati deasupra umflaturii. Lasati-l sa actioneze pentru cateva minute.

Gel de aloe vera
Gelul din interiorul unei frunze de aloe vera poate fi folosit sub forma de remediu natural atunci cand vreti sa scapati de durerile si disconfortul create de un chist ganglionar si pentru grabirea procesului de vindecare. Trebuie doar sa ungeti excrescenta cu gelul de aloe vera. Dupa ce l-ati lasat pentru 20 pana la 30 de minute pe piele, va puteti clati cu apa calduta.

Compresa calda cu apa sarata
Luati un recipient in care va puteti baga incheietura mainii, intreaga mana sau oricare alta parte a corpului afectata de chisturi ganglionare. Umpleti-l cu apa calduta si dizolvati in aceasta aproximativ 60 gr. de sare de Epsom. Pastrati respectiva zona afectata in apa sarata, pana cand aceasta ajunge la temperatura camerei. Puteti aplica metoda in fiecare zi, timp de cateva zile.

Consumati alimente antiinflamatoare
Ar fi perfect daca ati putea include alimente antiinflamatoare in dieta voastra zilnica – cele care contin grasimi sanatoase. Cateva exemple minunate ar fi pestele gras, seminte si avocado. De asemenea, este recomandat sa stati departe de cele care incurajeaza inflamarea, precum produsele ce contin zahar si cele pe baza de faina procesata.

2 thoughts on “Cum puteti alina in mod natural durerile asociate chisturilor ganglionare

  1. Am gasit informatii foarte folositoare in acest articol despre cum sa creezi momente speciale alaturi de copilul tau. Este important sa acordam atentie timpului petrecut impreuna si sa cream amintiri frumoase care ii vor influenta pozitiv pe cei mici.

  2. Articolul de pe calendarulcopiilor.ro este foarte util pentru parintii care vor sa isi organizeze mai bine timpul si sa stie cum sa petreaca mai mult timp de calitate cu copiii lor. Sunt sfaturi practice si usor de pus in aplicare, care pot face diferenta in viata de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *