In Mexic se poate gasi o tocana extrem de apreciata numita lengua, iar principalul ingredient pentru preparat este limba de vaca! Dar, pe langa acesta reteta mexicana populara, exista o multime de cai prin care poti gati si servi limba de vaca.
Insa, este, intr-adevar, o idee atat de buna sa primesti cu bratele deschise respectivul ingredient in viata ta? Continua sa citesti acest articol pentru a afla.
Cunoscuta si ca limba de vita, acest ingredient face parte din categoria organelor. Daca iti place sa citesti articole despre sanatate pe internet, exista posibilitatea sa fi gasit cateva informatii prin care se confirma avantajele consumului de organe animale, din moment ce acestea confera sistemului cantitati semnificative de fier, zinc si vitamine B.
Avand in vedere ca este un organ, nu putem nega faptul ca includerea limbii de vaca in alimentatie te va ajuta sa ai o stare optima de sanatate. Intr-adevar, nu trebuie sa exagerezi, pentru ca acest tip de carne prezinta si unele dezavantaje, respectiv un continut ridicat de colesterol.
Dar, exceptand nivelul mai ridicat de colesterol, limba de vita este destul de benefica pentru noi. De fapt, expertii in nutritie spun ca poate asigura corpului anumiti nutrienti absenti in carnea macra.
Desi este adevarat ca sunt necesare anumite eforturi pentru a convinge o persoana sa manance limba de vita si o perioada mai indelungata pentru a se obisnui cu gustul, nimeni nu poate contesta faptul ca este sanatoasa!
Deci, fara sa mai lungim discutia, haide sa descoperim unele dintre motivele pentru care ar trebui sa incluzi limba de vaca in dieta:
Intareste sistemul imunitar
Unul dintre nutrientii cheie pe care ii putem gasi in fiecare portie de limba este zincul. Acest mineral ajuta la intarirea sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, prin consumul acestui organ, riscul de a dezvolta infectii, precum raceala sau gripa, poate sa scada.
Trateaza anemia feripriva
Totodata, limba de vita confera sistemului fier, un nutrient necesar pentru dezvoltarea eritrocitelor sau celulelor rosii din sange care transporta oxigen. Insa, putem gasi din abundenta si vitamina B12, un precursor al eritrocitelor. Daca suferi de anemie feripriva sau prezinti un risc de a dezvolta aceasta tulburare, consumul de limba se poate dovedi benefic.
Optimizeaza nivelul de energie al corpului
Multumita fierului si vitaminei B12, limba de vaca te poate ajuta sa iti cresti nivelul de celule rosii din sange, iar includerea regulata in dieta te va ajuta sa scapi de starea de extenuare, un simptom comun al anemiei feriprive. Daca ai mereu stari de oboseala sau te simti fara energie, incearca sa mananci limba de vita.
Creste masa musculara
Expertii in nutritie spun ca limba de vaca ofera cantitati semnificative de proteine superioare. De aceea, consumul acestui organ este benefic pentru cei care isi doresc sa isi imbunatateasca tonusul muscular.
Dar, pe langa ca sustine cresterea masei musculare, este important de retinut ca proteinele din limba de vaca devin esentiale pentru o piele sanatoasa si pentru echilibrarea nivelurilor de hormoni.
Imbunatateste starea de sanatate a creierului si a sistemului nervos
Putem gasi vitamine B in fiecare portie de limba de vita, iar acesti nutrienti sunt importanti pentru mentinerea sanatatii si protejarea celulelor cerebrale. Doctorii spun ca vitaminele B sunt necesare pentru a asigura functionarea optima a sistemului nervos, ajutand la prevenirea leziunilor nervoase, care pot da o stare de amorteala sau cauza senzatia de intepaturi prin corp.
Scade presiunea arteriala
Persoanelor carora li s-a spus sa incerce sa isi scada presiunea arteriala au fost atentionate sa stea departe de produsele facute din carne. Insa, limba de vaca este o exceptie.
Explicatia este data de continutul de potasiu, un agent bine cunoscut pentru faptul ca previne cresterea presiunii din sange. Insa, intotdeauna trebuie sa consumi limba de vaca cu moderatie, din moment ce contine mai mult colesterol.
Ai vreun prieten sau un membru al familiei care se afla in cautarea unor metode de a-si creste aportul de nutrienti? Atunci, te rugam sa impartasesti acest articol prin mai multe retele de socializare pentru a le aduce la cunostinta beneficiile pentru sanatate de care pot profita daca mananca limba de vita!
Este impresionant cat de mult poate invata un copil la varsta de 9 ani si cat de important este sa ii oferim oportunitati diverse de dezvoltare. Articolul ofera sfaturi valoroase pentru parinti care doresc sa isi sprijine copiii in acest proces.
Ma bucur sa vad ca se acorda atentie aspectelor legate de dezvoltarea emotionala si sociala a copilului la aceasta varsta. Este esential sa stim cum sa gestionam emotiile copilului si cum sa-l sustinem in interactiunile cu ceilalti.
Sunt de acord cu recomandarile prezentate in articol referitoare la implicarea activa a parintilor in educatia copilului. Comunicarea deschisa si sustinerea constanta sunt cheia unei relatii sanatoase intre parinte si copil.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind multe detalii despre dezvoltarea copilului la varsta de 9 ani. Este important sa fim constienti de nevoile si preocuparile specifice acestei etape pentru a putea oferi sprijinul necesar.