Vedera este unul dintre importantele simturi pe care le detinem, esentiale pentru ca viata noastra sa se desfasoare in parametri normali.

Organismul uman reprezinta expresia echilibrului perfect, astfel ca acest simt face parte din ansamblul complet al functionarii noastre.

Sanatatea oculara

Vederea reprezinta imaginea perceputa de catre ochi si proiectata pe retina, transmisa spre centrul optic din creier cu ajutorul nervului optic. Astfel noi stabilim contactul vizual cu tot ceea ce ne inconjoara, indiferent de distanta la care se pozitioneaza.

Sanatatea oculara reprezinta un palier extrem de important, necesitand acordarea unei atentii constante si corecte. Ori de cate ori constatam dezechilibre la acest nivel, manifestate prin imposibilitatea de a vedea clar, prin dureri persistente de cap sau obooseala excesiva, se impune un control oftalmologic specializat.

Problemele de vedere

Contextele medicale specifice vederii pot fi miopia, hipermetropia, prezbitismul sau astigmatismul, contexte instalate pe anumite fonduri, mostenite sau dobandite pe parcursul vietii.

In cazul oricareia dintre acestea, controalele oftalmologice vor avea rolul de a stabili masurile impuse si de a recomanda perechea de ochelari potrivita. Astfel, alegand perechea de ochelari de vedere potrivita si lentilele recomandate, se poate interveni la timp, asigurandu-se confortul ocular optim si normal.

Comportamentul ocular

In afara contextelor oculare severe, ochiul uman poate manifesta anumite dezechilibre generate de problemele pe care le confrunta constant. Astfel, in afara situatiilor in care ochiul are nevoie de un tratament si masuri specifice, exista si variantele in care ochiul oboseste si trage semnale de alarma.

Citeste continuarea aici: Protejarea vederii si perechea de ochelari potrivita

{{clean2}}