Pielea uscata, deshidratata si senzatia neplacuta ca „ne strange” vin la pachet cu temperaturile scazute, indiferent de tipul de piele pe care il avem. Expusa la frig si vant, pielea ta sufera cel mai mult in anotimpul rece si are nevoie de hidratare in fiecare moment al zilei. De asemenea, ascuns sub diverse accesorii pentru sezonul rece, parul nu mai respira, devine fragil si isi pierde vitalitatea.
In aceste conditii, este vital pentru frumusetea si sanatatea pielii tale sa ii acorzi o atentie sporita si o ingrijire speciala. In continuare iti prezentam 7 greseli care trebuie evitate daca doresti sa-ti protejezi tenul si corpul in perioada rece a anului.
Folosesti aceeasi crema hidratanta pe tot parcursul anului
Tindem sa credem ca un produs hidratant este potrivit pentru toate anotimpurile. Cu toate acestea, folosirea aceleiasi creme, atat vara cat si iarna, este una dintre greselile majore in ingrijirea pielii. Conditiile climatice se schimba foarte mult pe parcursul anului si devin deosebit de dure si neprietenoase cu pielea in sezonului rece si in cel foarte cald: atunci cand pielea este cea mai afectata. Dupa soare, frigul merita titlul de cel de-al doilea mare dusman al pielii tale.
Aerul uscat si frigul sunt factori de stres pentru pielea ta, o deshidrateaza si o fac vulnerabila la alte agresiuni din mediul inconjurator. Iar deshidratarea si inflamatiile sunt principalele cauze care declanseaza imbatranirea. Prin urmare, pentru a proteja pielea impotriva imbatranirii premature, alegeti intotdeauna pentru sezonul rece o crema bogata in ingrediente nutritive, care ofera mai multa protectie si hidratare.
Acest sfat este valabil si pentru tenul gras, fiind gresita ideea conform careia acest tip de ten nu are nevoie de hidratare. Este foarte important ca in perioada friguroasa sa se foloseasca o crema de zi, care sa fie mai hidratanta decat cea utilizata in cursul verii.
Ingredientele cheie pe care ar trebui sa le aiba o astfel de crema sunt untul de Shea, untul de cacao, uleiul de masline, uleiul de cocos, uleiul de migdale, uleiul de avocado. Sunt naturale, pure si ofera pielii hidratarea de care are nevoie. Asigura-te ca cel putin unul din ele este ingredient de baza.
De asemenea, produsele de ingrijire ce contin ulei de caise sau ulei de argan sunt adevarate tratamente faciale. Acestea au o concentratie ridicata de acizi grasi esentiali (cum ar fi omega-3 si omega-6) si antioxidanti puternici, cu rol de vindecare si regenerare a epidermei.
Iti cureti pielea cu produse ce contin ingrediente din petrol
Majoritatea sapunurilor si gelurilor de dus contin detergenti concentrati duri, cum ar fi sodium lauryl sulfate (SLS), care afecteaza stratul natural protector al pielii si determina aparitia iritatiilor. Aceaste produse nemiloase lasa pielea uscata, vulnerabila la frig si predispusa la infectii. Este varianta cea mai usoara de a declansa sau trezi probleme ale pielii precum eczemele.
Prin urmare… evita produsele care contin ingrediente pe baza de petrol, deoarece blocheaza porii, iar umezeala nu poate sa ajunga in piele. Nu poti hidrata in mod corespunzator o piele incarcata. Alege numai sapunuri si geluri de dus 100% naturale, cu ingrediente vegetale.
Sapunurile de Alep sau de Marsilia sunt alternativa sanatoasa. Sunt bogate in ulei de masline si ulei de dafin. Calmeaza si protejeaza pielea, nu contin parfum, coloranti artificiali, conservanti sau aditivi sintetici, fiind realizate din uleiuri 100% vegetale.
Folosesti creme cu factor de protectie solara numai vara
Desi soarele este mult mai putin agresiv in timpul iernii, pielea ta are nevoie de protectie suplimentara. Chiar daca a trecut vara, nu inseamna ca au disparut si razele ultraviolete.
In zilele insorite si atunci cand apare zapada care reflecta razele, dar mai ales cand mergem la munte, este important sa ne protejam tenul cu o crema de ingrijire cu factor de protectie solara.
Extractul din seminte de zmeura absoarbe partial radiatiile UV, actionand astfel ca un protector solar natural. Valoarea sa este estimata intre 28 si 50 FPS. Nu este de neglijat nici uleiul de morcov, care nu numai ca este plin de vitamine, dar ofera, de asemenea, un nivel destul de ridicat de protectie solara. Factorul de protectie estimat pentru acest ulei este de aproximativ 30, dar poate atinge valoarea de 38.
In cele din urma, dupa expunerea la soare chiar si in sezonul rece, trebuie sa te asiguri ca iti hranesti si iti repari pielea cu lotiuni bogate in ulei de argan, ulei de caise, unt de cacao sau unt de shea. O ingrijire necorespunzatoare va accelera procesul de imbatranire. Cu alte cuvinte, vei arata in scurt timp cu 10 ani mai in varsta.
Preferi apa fierbinte in timpul bailor de lunga durata
Desi la sfarsitul unei zile friguroase o baie fierbinte si lunga este bine venita, limiteaza-te la apa calduta, pentru a nu usca si mai tare pielea. La dus, incearca produse cu efect de relaxare si beneficiaza de proprietatile nutritive ale acestora. Iar la final nu uita sa-ti hidratezi tenul si corpul.
O lotiune nutritiva cu unt de shea sau ulei de cocos este perfecta pentru a proteja si hrani pielea. Daca ai o piele sensibila si foarte uscata, cu siguranta vei iubi acest produs!
Nu-ti ingrijesti adecvat mainile si buzele
Tocmai am vazut cat de important este sa-ti hidratezi corpul in anotimpul rece. Dar gandeste-te la buzele si mainile tale: ele sunt cele mai expuse la climatul aspru si sufera cel mai mult.
Mainile sunt cartea ta de vizita! In consecinta, au beneficiat din plin de atentia creatorilor de produse cosmetice si asta pe buna dreptate, pentru ca sunt cele mai expuse si in plus… se spune ca pielea mainilor iti arata cu adevarat varsta. Poarta manusi cand iesi din casa si utilizeaza in mod frecvent o crema naturala pentru a satisface nevoile specifice ale mainilor tale: hidratare, protectie, regenerare si anti-imbatranire.
In acest sens, uleiul de migdale dulci este un ingredient minunat, prezenta sa intr-un produs de ingrijire a mainilor fiind o garantie a frumusetii pielii, dand acesteia un aspect stralucitor si o textura catifelata.
O atentie deosebita trebuie sa acordam si buzelor. Folosirea unei protectii naturale pentru buze inainte de expunerea la frig este o buna modalitate de a preveni uscarea si craparea lor. Buzele trebuie protejate cu balsamuri cat mai hranitoare si mai emoliente.
Untul de shea, mierea, uleiul de ricin, uleiul de masline, extractul de galbenele, ceara de candelilla sau ceara de trandafiri sunt eficiente pentru buzele delicate, ofera protectie de incredere impotriva actiunii mediului inconjurator, repara buzele si le confera o stralucire matasoasa.
Nu monitorizezi nivelul de umiditate din camera
Umiditatea scazuta din casa are ca efect deshidratarea organismului, uscarea pielii, a parului, a buzelor, mancarimi, durere oculara, respiratie dificila, sinusuri iritate. Creste astfel disconfortul si sensibilitate la raceli si boli respiratorii.
Nivelul optim de umiditate intr-o locuinta ar trebui sa fie de 45-55%. Pentru a ridica nivelul umiditatii se recomanda asezarea unor recipiente pline cu apa in apropierea surselor de caldura. De asemenea, folosirea unui aparat umidificator pentru casa va remedia acesta problema.
O alta sursa de umiditate sunt plantele de apartament. Un plus de umiditate se obtine si prin stropirea lor cu un pulverizator, dar si prin udarea regulata.
Folosesti excesiv produsele de machiaj
Da, ai citit corect! Folosite zi de zi, produsele de machiaj contribuie la deshidratarea tenului si grabesc aparitia ridurilor prin pierderea fermitatii si elasticitatii acestuia. Fondul de ten, pudra, fardul de obraz si alte astfel de minunatii aplicate excesiv pe ten iti blocheaza porii, impiedica pielea sa respire si contin substante toxice care se absorb in epiderma.
Am vazut atat de multe femei, tinere sau mai in varsta, incercand sa-si acopere defectele pielii cu tone de fond de ten, anticearcan sau pudra. Insa rezultatul nu este niciodata ce-l dorit: nu numai ca tenul nu arata bine, dar pielea este, de asemenea, sufocata, ceea ce grabeste intotdeauna procesul de imbatranire.
Va sfatuim sa folositi doar produse de machiaj naturale si organice si sa le aplicati in cantitati moderate. Make-up este o arta si daca acestea nu sunt folosite cu intelepciune, rezultatele devin catastrofale in termeni de frumusete.
Mi se pare foarte important sa petrecem cat mai mult timp de calitate alaturi de copiii nostri si acest calendar ne poate fi de mare ajutor in organizarea activitatilor pe care le putem face impreuna. Multumesc pentru idei si sugestii!
Articolul este foarte util pentru parintii care vor sa isi organizeze mai bine timpul cu copiii. Ideile de activitati sunt variate si interesante, iar sfaturile pentru gestionarea timpului sunt foarte practice. Recomand cu caldura acest calendar!