Mancarea parca este mai delicioasa intr-o farfurie eleganta si frumoasa. In ziua de azi, exista pe piata farfurii de toate marimile, formele si culorile.

Rotunde sau dreptunghiulare. Mici sau mari. In culori vii sau albe. Dar si din materiale diferite: sticla, ceramica sau portelan. Decorate sau mai simple. Farfuriile reprezinta un element important in cadrul unei mese. Mizeaza pe culori, pe forme si pe materiale.

Farfuriile albe se adapteaza oricarei circumstante

Chic si sobra deopotriva, farfuria alba se armonizeaza cu orice stil de decorare a mesei. Clasicismul sau o impiedica sa se demodeze odata cu trecerea anilor. In forme variate, aceste farfurii sunt ideale pentru masa de pranz cat si pentru o cina mai formala, cu o ocazie mai speciala.

Fiecarei farfurii ii corespunde o utilitate

Creativitatea este la moda si atunci cand vine vorba de farfuriile din care mancam. Epoca in care farfuriile nu puteau sa fie decat rotunde a apus demult.

O farfurie patrata este o farfurie la moda, in tendinte si ofera o suprafata propice celor mai frumoase prezentari gastronomice, la fel ca la restaurant. Acelasi lucru este valabil si pentru farfuria dreptunghiulara pe care putem pune diferite alimente, la fel ca pe un platou.

Pentru un desert sau pentru felul principal, o farfurie plata este intotdeauna utila.

Cate farfurii trebuie sa aduca un ospatar?

Citeste continuarea aici: Sfaturi utile pentru cumpararea unor farfurii